پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه و ایمپلنت کیست؟ + همه چیز در مورد جراحی درمان لثه

جراحی لثه یکی از روشهای درمانی در علم دندانپزشکی است و زمانی از آن استفاده می‌‌شود که افراد به دلیل بیماری لثه دچار مشکلات زیادی شده اند، اگر این بیماریها، با کارهایی مثل کورتاژ لثه و یا جرمگیری درمان نشود، پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه اقدام به جراحی لثه می‌کند. در این محتوا به بررسی و توضیح اینکه، جراحی لثه چیست و آشنایی با انواع این عمل‌ها پرداخته ایم و در ادامه توضیح داده ایم که مراحل این جراحی چگونه است.


فهرست مطالب


پریودنتیکس یا لثه درمانی چیست؟

پریودنتیکس (Periodontics ) شاخه‌ای از دندانپزشکی است که بر پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها و شرایطی که بر ساختارهای نگهدارنده دندان‌ها، به‌ویژه لثه و بافت‌های اطراف آن تأثیر می‌گذارند، تمرکز دارد.

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه

واژه پریودنتیک از دو واژه یونانی «peri» به معنای اطراف و «odont» به معنای دندان گرفته شده است. بنابراین پریودنتیکس یعنی مراقبت از بافت های اطراف دندان که مسئول نگهداری از آن هستند.

 به چه دندانپزشکی پریودنتیست گفته می شود؟

پریودنتیست (periodontist ) دندانپزشکی است موفق به دریافت مدت پریودنتولوژی شده و در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های پریودنتال تخصص دارد. این متخصصان در درمان بیماری هایی مانند بیماری لثه، تحلیل رفتن لثه و آبسه های پریودنتال متخصص هستند. پریودنتیست ها از نزدیک با دندانپزشکان عمومی و سایر متخصصان دندانپزشکی برای ارائه مراقبت های بهداشتی جامع دهان و دندان همکاری می کنند.

چرا باید به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید؟

دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک فرد نیازمند مراجعه به پریودنتیست است. برخی از افراد باید به صورت موقت و دوره‌ای پریودنتیست مراجعه کنند. به عبارت دیگر، آن‌ها ممکن است نیاز به درمانی داشته باشند که خارج از محدوده کار‌های یک دندانپزشک عمومی است. به عنوان مثال، ممکن است به پیوند لثه، پیوند استخوان یا فرنکتومی نیاز داشته باشند. پریودنتیست می‌تواند درمان جراحی را انجام دهد. پس از اتمام بهبودی، شما را به دندانپزشک عمومی‌تان ارجاع دهد.

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه

سایر افراد ممکن است نیاز به مراجعه طولانی مدت به پریودنتیست داشته باشند. این شامل افرادی می‌شود که مستعد ابتلا به بیماری لثه هستند. افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری لثه هستند، معمولا علاوه بر تمیز کردن معمول دندان در مطب دندانپزشکی، به تمیز کردن پریودنتال نیز نیاز دارند. در این موارد، پریودنتیست در کنار دندانپزشک عمومی کار خواهد کرد. شما به دریافت مراقبت از هر دوی آن‌ها برای حفظ سلامت دهان و دندان خود احتیاج خواهید داشت.

بخوانید
آیا ارتودنسی فک پایین یا بالا به تنهایی امکان پذیر است؟ + عوارض ارتودنسی یک فک چیست؟

کشیدن دندان

اگرچه اکثر دندانپزشکان کشیدن دندان را برای دندان‌هایی که دیگر کارایی ندارند پیشنهاد می‌کنند، اما این روش می‌تواند به استخوان فک آسیب برساند. همچنین می‌تواند باعث درد شده و برای بازسازی استخوان نیاز به روش‌های جراحی اضافی وجود داشته باشد. هنگامی‌که یک دندانپزشک دندان را به روش معمولی می‌کشد، این فرایند می‌تواند به چندین مشکل منجر شود: 

  • ضربه به استخوان و بافت اطراف دندان
  • به خطر انداختن توانایی فک برای دریافت ایمپلنت دندان در آینده
  • نیاز به روش‌های جراحی اضافی برای ترمیم ناحیه آسیب دیده

اگر دندان توسط یک پریودنتیست کشیده شود، استخوان فک و بافت لثه آسیب کمتری خواهد دید و پریودنتیست پایه‌ای مقاوم برای ایمپلنت‌های دندانی آینده قرار خواهد داد. تکنیک‌های دقیق متخصص پریودنتیست، احتمال نیاز به پیوند استخوان را کاهش می‌دهد. بسیاری از بیماران می‌توانند ایمپلنت‌های دندانی خود را در همان روزی که دندان خود را کشیده‌اند، قرار دهند و این امر نیاز به درمان‌های جراحی بیشتر را بطور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

ترمیم استخوان از دست رفته

هنگامی‌که عفونت دندان یا ریشه به موقع درمان نشود، می‌تواند به استخوان فک آسیب برساند. با گذشت زمان، استخوان تحلیل رفته، نازک‌تر می‌شود و ظاهر چهره را نیز تغییر می‌دهد. حتی بیمارانی که برنامه‌ای برای کاشت ایمپلنت دندان ندارند، ممکن است برای جلوگیری از تحلیل بیشتر استخوان فک، نیاز به پیوند استخوان داشته باشند. اگر استخوان فک به اندازه کافی از ماهیچه‌های صورت حمایت نکند، صورت زودتر پیر شده و ظاهری فرو رفته پیدا می‌کند.

متخصص پریودنتیست یا روش‌های پریودنتال را برای ترمیم و جایگزینی از دست دادن استخوان در اطراف دندان‌های طبیعی انجام می‌دهد یا دندانی را که نمی‌توان نجات داد، می‌کشد. اقدام و درمان سریع جلوی از دست دادن استخوان و دندان را می‌گیرد. در انتخاب پریودنتیست مجرب دقت نمایید تا از موفقیت آمیز بودن درمان خود مطمئن باشید.

تحلیل بافت لثه

لثه‌ها از دندان‌ها در برابر حساسیت، پوسیدگی ریشه و تحلیل استخوان محافظت می‌کنند. اگر بافت لثه فرسوده شود، که به آن تحلیل لثه نیز می‌گویند، خطر از دست دادن دندان بدون انجام درمان لازم، افزایش می‌یابد. پریودنتیست، بافت لثه را روی ریشه دندان در معرض دید، قرار می‌دهد. به این کار ترمیم بافت یا پیوند لثه گفته می شود. از مزایای جراحی بافت لثه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از نابودی تدریجی بافت لثه
  • محافظت در برابر پوسیدگی ریشه یا از دست دادن احتمالی استخوان و دندان
بخوانید
بررسی مراکز خرید کالای دندانپزشکی و معرفی شرکت‌های تولید کننده مواد و لوازم دندان پزشکی

متخصص پریودنتیست چه درمان های دیگری انجام می دهد؟

متخصص پریودنتیست می‌تواند طیف وسیعی از درمان‌های پریودنتال را انجام دهد. از جمله کارهای پریودنتیست، نگهداری پریودنتال، جرم گیری، پلنینگ ریشه و چندین نوع جراحی پریودنتال است.

محافظت از پریودنتال

محافظت از پریودنتال به نوعی تمیز کردن دندان اشاره دارد. این روش شبیه به تمیز کردن معمولی در مطب دندانپزشک است. اما علاوه بر تمیز کردن دندان‌ها، پریودنتیست سلامت لثه‌ها را نیز بررسی می‌کند و پاکت‌های اطراف دندان‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. وقتی استخوان اطراف دندان‌ها از دست می‌رود، پاکت‌ها عمیق‌تر می‌شوند. افرادی که نیاز به محافظت از پریودنتال دارند باید هر سه تا چهار ماه یکبار این پاکسازی‌ها را انجام دهند. پریودنتیست می‌تواند برنامه زمانبندی شده شخصی برای مراجعات بعدی به بیمار بدهد.

جرم گیری و پلنینگ ریشه (تمیز کردن پریودنتال)

پلنینگ و جرم گیری ریشه (SRP) اصطلاح دیگری برای تمیز کردن عمیق دندان است. تفاوت اصلی این است که SRP برای بی‌حس کردن لثه‌ها، به بی‌حسی موضعی نیاز دارد. بی‌حسی موضعی به متخصص پریودنتیست اجازه می‌دهد تا زیر خط لثه که باکتری‌های مضر پنهان شده‌اند را تمیز کند. همچنین سطوح ریشه دندان را صاف کرده تا از تجمع پلاک و باکتری جلوگیری کنند.

پریودنتیست‌ها معمولا برای افرادی که بیماری لثه در مراحل اولیه (خفیف) دارند، جرم گیری و پلنینگ ریشه را توصیه می‌کنند.

جراحی پریودنتال

پریودنتیست به طور معمول جراحی لثه را انجام می‌دهد. انواع مختلفی از درمان‌های جراحی پریودنتال وجود دارد، از جمله:

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه
  • جراحی فلپ لثه

به جراحی فلپ لثه، جراحی کاهش پاکت نیز می‌گویند. در این روش پریودنتیت متوسط تا شدید (بیماری لثه) را درمان می‌کنند. در طی این جراحی، پریودنتیست برش‌هایی ایجاد می‌کند و به آرامی لثه‌ها را از دندان‌ها دور می‌کند. این کار به آن‌ها اجازه می‌دهد تا عفونت عمیق زیر خط لثه را ببینند. پس از تمیز کردن کامل ریشه دندان، پریودنتیست بافت لثه را در جای خود بخیه می‌زند.

  • پیوند لثه

این روش تحلیل لثه را درمان می‌کند. افراد مبتلا به تحلیل لثه، بافت لثه سالم کافی در اطراف دندان خود ندارند. در طول عمل پیوند لثه، پریودنتیست بافتی را به ناحیه‌ای که لثه‌ها نازک هستند، اضافه می‌کند. پیوند ممکن است از سقف دهان باشد، یا متخصص پریودنتیست ممکن است مواد پیوند را از بانک مجاز استخوان و بافت خریداری کند.

  • کشیدن دندان
بخوانید
دندان اضافی چیست؟ + علت درآمدن دندان اضافه چیست؟ + آشنایی با ارتودنسی دندان اضافی و انواع دندان های اضافی

متخصصین پریودنتیست به طور معمول دندان‌هایی را می‌کشند که به سختی درآورده می‌شوند. به ویژه دندان‌هایی که در زیر خط لثه مانده اند.

  • پیوند استخوان دندان

عفونت پریودنتال می‌تواند استخوانی که از دندان‌ها حمایت می‌کند را فرسوده کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، متخصص پریودنتیست پیوند استخوان برای بازسازی استخوان در آن ناحیه انجام می‌دهد. پریودنتیست‌ها اغلب مواد پیوند استخوان را از بانک استخوان و بافت خریداری می‌کنند. اما پریودنتیست ممکن است بخشی از استخوان ناحیه دیگر دهان را برای این پیوند بردارد.

  • افزایش طول تاج

گاهی اوقات وقتی دندان در نزدیکی خط لثه می‌شکند، فضای کافی برای قرار دادن روکش دندان وجود ندارد. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، پریودنتیست می‌تواند چند میلی‌متر از لثه و بافت استخوان اطراف آن دندان را بردارد تا تاج به درستی جا بیفتد.

  • لیفت لبخند

برخی افراد بافت لثه اضافی دارند که هنگام لبخند زدن بخشی از دندان‌هایشان را می‌پوشاند. افرادی که می‌خواهند ظاهر لبخند خود را بهبود بخشند، می‌توانند لیفت لبخند انجام دهند. در طی این روش، متخصص پریودنتیست لثه و معمولا مقدار کمی از استخوان را از اطراف دندان‌های آسیب‌دیده خارج می‌کند. پریودنتیست می‌تواند لیفت لبخند را به عنوان یک روش مستقل انجام دهد یا ممکن است آن را در ترکیب با قرار دادن روکش‌ها توصیه کند.

  • فرنکتومی

فرنوم، نواری از بافت همبند است که بخشی از بدن را به قسمت دیگر متصل می‌کند. در دهان دو نوع فرنا وجود دارد: زبانی و لبی. فرنوم لبی، لب را به لثه‌ها متصل می‌کند. فرنوم زبانی ، زبان را به لثه‌ها، درست در پشت دندان‌های جلویی پایینی متصل می‌کند. گاهی اوقات، فرنوم خیلی سفت است. این حالت می‌تواند باعث مشکلاتی مانند بند زبان یا تحلیل لثه شود. در طول فرنکتومی، پریودنتیست برشی ایجاد می‌کند تا فرنوم را آزاد کند تا خیلی سفت نباشد.

بسیاری از پریودنتیست‌ها نیز ایمپلنت‌های دندانی انجام می‌دهند، اگرچه این روش منحصر به رشته پریودنتیکس نیست. جراحان دهان و برخی از دندانپزشکان عمومی ایمپلنت دندان را نیز قرار می‌دهند. اکثر پریودنتیست‌ها برای راحت نگه داشتن بیمار در طول جراحی دندانپزشکی، آرام بخش تجویز می‌کنند. این آرام بخش‌ها شامل اکسید نیتروژن، آرام بخش خوراکی یا آرام بخش داخل وریدی IV هستند.

جراحی لثه چیست و چرا انجام می‌شود؟

زمانی که لازم باشد برای درمان برخی شرایط و بیماری های لثه، از جمله عفونت لثه یا پریودنتیت اقدام شود، دندانپزشکان دست به عمل لثه می‌زنند. این جراحی معمولا تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته میشود. زمانی که بافت لثه قابلیت درمان نداشته باشد، نیاز به عمل جراحی لثه و یا پیوند لثه است.

بخوانید
اسید اچ چیست و چه کاربردی در دندانپزشکی دارد

گاهی اوقات ممکن است که جراحی به صورت سرپایی باشد، که به چنین مواردی هم، جراحی لثه می‌گویند. از اصلی ترین دلایل بیماری هایی که منجر به این جراحی می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بروز بیماری به دلیل عفونت و بیماری های مزمن
  • جمع شدن پلاک و باکتریها در اطراف لثه و دندان
  • مصرف بعضی از داروها
  • وجود کیست و تومور

هدف از عمل جراحی لثه چیست؟

همانطور که گفته شد عمل جراحی لثه برای درمان برخی بیماری های مرتبط با لثه انجام میشود. هدف از انجام جراحی لثه ، درمان بیماری های جدی مربوط به  بافت لثه و رفع تمام خسارات و پیش آمدهاییست که در  زیر به آن پرداخته ایم:

  • ترمیم استخوان فک و بافت های آسیب دیده مرتبط با لثه
  • جلوگیری از افتادن دندان
  • کاهش شکاف لثه بین دندانها
  • تغییر شکل استخوان فک برای کاهش خطر رشد باکتری ها در شکاف استخوان
  • از بین بردن باکتری ها و عفونت
  • درمان بیماریهایی مثل، گینوییت و پریودنتیت که نیازمند عمل جراحی لثه هستند.

چه کسی باید به پریودنتیست مراجعه کند؟

همانطور که پیشتر اشاره شد بسیاری از بیماری های مربوط به لثه و نیز جراحی های مربوط به آن نیازمند مراجعه به پریودنتیست برای درمان است. در صورتی که افراد به دلیل بیماری های زمینه ای دچار چنین مشکلاتی شوند باید سریعا به پریودنتیست مراجعه کنند.

  • افراد دیابتی
  • افرادی مبتلا به پوکی استخوان
  • مبتلایان به بیماری های قلبی و تنفسی
  • افراد مبتلا به انواع سرطان

از جمله افرادی هستند که در صورت بروز بیماری های دهان و دندان باید حتما برای درمان به پریودنتیست مجرب مراجعه کنند تا درمان هایی به تناسب بیماری های زمینه ای که دارند برای آنها انجام شود.

چه زمانی نیاز به پریودنتیست داریم؟

در شرایطی که به دلیل مشکلات لثه احساس التهاب و خونریزی دارید و این مشکلات در زمان خوردن و جویدن با درد همراه است باید به سرعت به پریودنتیست مراجعه کنید. بی توجهی به این موضوع در کنار تحمل درد شدید، می تواند باعث از بین رفتن استخوان و حتی در مواردی لق شدن دندان ها شود. در این صورت اگر دیر هنگام به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید چاره ای جز کشیدن دندان باقی نمی ماند.

این نکته مهم را حتما مدنظر قرار دهید در صورتی که مبتلا به انواع بیماری های زمینه ای هستید که پیش تر به آن اشاره شد عفونت لثه و مشکلات پریودنتال می تواند برای شما با خطر مرگ و مشکلات عدیده ای همراه باشد.

بخوانید
آمالگام دندانپزشکی چه کاربردهایی دارد؟

به طور خلاصه می توان گفت در صورتی که نیازمند پیوند استخوان، برداشتن بافت نرم و پاکت های عمیق عفونی، ایمپلنت و مواردی از این دست باشید باید به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید.

پریودنتیست چه شرایطی از بیمار را مورد بررسی قرار می دهد؟

فرد پریودنتیست قبل از انجام هر راهکار درمانی لازم است با گرفتن شرح حال از بیمار و تدوین پرونده پزشکی شرایط بیمار را بررسی و سپس اقدام به درمان کند.

از مهمترین مواردی که پریودنتیست باید مورد بررسی قرار دهد عبارت است از:

  • بررسی سوابق بیماری و دارویی فرد: اینکه فرد آیا از داروهای خاصی استفاده می کند یا دارای بیماری زمینه ای است یا خیر؟ این موضوع در شرایطی که درمان بیماری طولانی مدت و گاهی نیازمند جراحی باشد اهمیت زیادی دارد.
  • باردار بودن فرد: در درمان بیماری های دهان و دندان با توجه به حساسیت های موجود درباره مادران باردار و جنین از همین رو حتما جراح لثه را در جریان بگذارید. عدم اطلاع پریودنتیست از بارداری فرد مراجعه کننده می تواند برای فرد و جنین خطر آفرین باشد.
  • تشخیص و ارائه راهکار درمانی: پس از بررسی بیماریهای زمینه ای و سوابق بیمار نوبت به معاینه، تشخیص بیماری و روند درمان می رسد.

بیماری های لثه

بیماری های لثه شامل انواع عفونت های پریودنتال می شود که بیشتر افراد بزرگسال با آن دست به گریبان هستند و این بیماری ها می تواند از مشکلات خفیف مثل عفونت لثه را شامل شود تا مراحل پیشرفته تر که می تواند عفونت لثه و بافت نرم دهان باشد. از شاخص ترین بیماری های لثه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • التهاب لثه
  • پاکت های عمیق و تحلیل لثه
  • بیماری پریودنتال

التهاب لثه (Gingivitis)

التهاب لثه می تواند به دلیل ایجاد پلاکت در خط لثه رخ دهد که بافت نرم اطراف دندان را آلوده می کند. این موضوع موجب التهاب در لثه و تورم و خونریزی در آن می شود. پلاک ها در واقع باکتری های باقی مانده از مواد زائدی است که روی حاشیه دندان ها در محل اتصال لثه جمع می شود. این پلاک ها می تواند به مرور زمان باعث تورم و قرمز شدن لثه ها شود. در صورت مشاهده اولیه این پلاک ها متخصص دندان پزشک می تواند با جرم گیری باعث پیشگیری از مشکلات لثه شود. اما با پیشرفته شدن این پلاک ها و تبدیل آن به تارتار مراحل درمانی سخت تر و پیشرفته تر می شود.

بخوانید
بهترین مواد ضدعفونی کننده کانال دندان

تأثیرات دخانیات، الکل و مواد مخدر روی دندان‌ها

استفاده مکرر و طولانی مدت دخانیات، نوشیدنی های الکلی و مواد مخدر تاثیرات منفی می تواند روی دندان ها داشته باشد که مهمترین آن ها عبارت است از:

  • از دست رفتن دندان ها به دلیل پیشرفت بیماری های لثه: استفاده طولانی مدت از این مواد می تواند فرد را کاندیدای مناسبی برای بیماری های لثه کند. در نتیجه در طولانی مدت باعث از دست رفتن دندان می شود.
  • خشکی دهان: مشکل دیگری که برای افراد سیگاری و افرادی که اعتیاد به مواد مخدر و الکلی دارند خشکی دهان است که زمینه را برای پوسیدگی دندان ها و نیز عفونت لثه فراهم می کند. این افراد مبتلا به بیماری تحلیل لثه مبتلا می شوند.
  • پوسیدگی دندان ها: به دلیل ایجاد خشکی در ناحیه دهان و  دندان ها شرایط برای پوسیدگی دندان ها و از دست رفتن دندان فراهم می شود.
  • بوی بد دهان: افرادی که به صورت مستمر و زیاد از نوشیدنی های الکلی و مخدر استفاده می کنند زمینه مناسبی برای عفونت دهان و دندان و در نتیجه ایجاد بوی بد دهان فراهم می کنند.
  • سرطان دهان: در موارد پیشرفته تر این افراد ممکن است به سرطان ناحیه دهان مبتلا شوند که عمدتا به دلیل مصرف زیاد الکل در کنار تنباکو بروز می کند.

پاکت های عمیق و تحلیل لثه

در زمانی که فرد در مراحل نخست بیماری لثه التهاب لثه را مشاهده کرد باید به سرعت به متخصص پریودنتیست مراجعه کند. به تعویق انداختن درمان بیماری های لثه می تواند در مراحل پیشرفته تر باعث گسترش بیماری و سرایت آن به دندان های کناری و همه لثه ها را منجر شود. در مراحل پیشرفته تر استخوان فک نیز تحلیل می رود و پاکت های عمیق ایجاد می شود. در این مرحله لثه ها نیز شروع به تحلیل رفتن می کند و فرد شاهد فاصله زیاد ایجاد شده بین دندان ها خواهد بود. همه این موارد با خونریزی لثه ها در زمان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیز همراه است.

بیماری پریودنتال

این بیماری با ایجاد شدن پاکت های عمیق عفونی و وخامت شرایط لثه همراه است. در چنین شرایطی فرد مبتلا به بیماری پریودنتال شده و دندان ها آلوده به عفونت هستند. اینکه میزان پیشرفت بیماری چه میزان باشد براساس آن اقدامات درمانی انجام می شود. شدن بروز علائم این بیماری در افراد مختلف متفاوت است اما افراد دارای بیماری های زمینه ای یا کسانی که به ایدز مبتلا هستند عمدتا علائم زیر را بروز می دهند:

  • تحلیل رفتن لثه ها
  • ایجاد فاصله زیاد بین دندان ها
  • ایجاد بوی بد در دهان
  • تغییر پیدا کردن شکل ظاهری دندان ها
  • خونریزی لثه در زمان مسواک زدن
  • التهاب و قرمزی دائمی لثه ها
بخوانید
آشنایی با دستگاه ارتودنسی فانکشنال

مراقبت های لازم بعد از جراحی لثه چیست؟

در صورتی که پس از مراجعه به متخصص پریودنتیست تحت جراحی لثه قرار گرفتید لازم است نکاتی را مورد توجه قرار دهید. از جمله اینکه:

  • قرار دادن کمپرس سرد روی صورت به مدت دو ساعت
  • استفاده از نوشیدنی های سرد
  • ممانعت از دستکاری پانسمان ناحیه جراحی شده
  • مسواک زدن آرام پس از برداشتن پانسمان
  • نشتی خونابه از محل جراحی تا ۴۸ ساعت پس از جراحی طبیعی است( استفاده از کمپرس سرد و دهانشویه)
  • استفاده از مسکن های تجویز شده توسط متخصص
  • پرهیز از مصرف غذاهای داف و تند
  • پرهیز از انجام فعالیت های سنگین بدنی
  • پرهیز از قرار گرفتن زیر آفتاب

لیست پزشکان متخصص جراحی لثه (پریودنتیست)

گاهی مشکلی برای بافت نرم و استخوان دندان و لثه پیش می آید که کاری از دست دندانپزشکتان بر نمی آید در این صورت با مراجعه به متخصص جراحی لثه مشکل خود را حل کنید. از بیماری های این دست می‌توان به تحلیل لثه و پریودنتیت اشاره نمود. اصولا هر کاری که به لثه ربط داشته باشد، نیازمند این است که به متخصص پریودنتیست مراجعه شود همانطور که گفته شد افرادی که مشکلات لثه و نرمی استخوان را داشته باشند نیاز دارند که به این دسته از پزشکان مراجعه کنند.

دکتر روژین طلیعی

  • متخصص جراحی لثه و ایمپلنت
  • دارای بورد تخصصی از شهید بهشتی
  • عضو بنیاد ملی نخبگان
  • عضو انجمن پریودنتولوژی ایران
  • جراحی کاشت پیشرفته ایمپلنت
  • جراحی ایمپلنت بدون جراحی (flapless)
  • پیوند و بازسازی ابعاد استخوان اطراف ایمپلنت
  • جراحی پیشرفته سینوس لیفت
  • اصلاح خط لبخند
  • جراحی لیفت لثه
  • پیوند لثه
  • درمان تحلیل لثه
  • افزایش طول تاج
  • درمان انواع عفونت های لثه ای
آدرسسعادت آباد – میدان کاج – سرو غربی – بعد از خیابان مروارید – پلاک ۳۵ – مجتمع نگین سرو – طبقه ۵ – زنگ ۲۸
شماره تماس۰۹۲۰-۲۰۲-۱۱۶۰ – ۰۲۱-۲۲۳۶۶۲۳۳
اینستاگرامdr_rojin_taliee
روزهای حضورشنبه تا ۴ شنبه از ١٥ الی ٢١

دکتر ستاره هاشمی

خدمات:

بخوانید
بهترین مواد ضدعفونی کننده کانال دندان

درمان بیماری های لثه
لیزرتراپی
درمان پاراستزی و نورالرژی فک و صورت با لیزر
جراحی ایمپلنت های دندانی
پیوند لثه و استخوان
جراحی افزایش طول تاج(لیفت لثه)
درمان تیرگی لثه (دپیگمنتیشن)

آدرسجردن، نبش چهارراه جهان کودک، ضلع شمال غربی،پلاک ٦٦، طبقه ٣، واحد ١٠
شماره تماس۰۲۱-۸۸۲۰۵۶۹۷ – ۰۲۱-۸۸۸۷۵۷۴۱
اینستاگرامDr.setareh.hashemi

دکتر مسعود امیری مقدم

خدمات:

  • دکتر عفونت (آبسه) دندان
  • دکتر ایمپلنت دندان
  • دکتر کشیدن دندان
  • دکتر پیوند استخوان ایمپلنت های دندانی
  • دکتر آلوئولکتومی (جراح دندانپزشکی)
  • دکتر جراحی لب با لیزر
  • دکتر جراحی زیبایی لثه
  • دکتر آبسه دهانی
آدرس مشهد، انتهای بلوار وکیل آباد، ابتدای جاده طرقبه، بین امام رضا 4 و 6، پلاک 54، طبقه 3
شماره تماس05135513651 – 09306404797
اینستاگرام

دکتر راحله اخوان رسول زاده

دکتر راحله اخوان رسول زاده عضو هیأت علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان می‌باشند.

خدمات

  • کاشت تخصصی ایمپلنت دندانی
  • جراحی زیبایی لثه برای نمایش بیش از حد لثه حین لبخند
  • پیوند استخوان و پیوند سینوس برای بازسازی استخوان جهت کاشت ایمپلنت
  • جراحی حذف عفونت لثه 
  • پیوند استخوان و بازسازی بافت های از دست رفته اطراف دندان ها
  • جراحی افزایش طول تاج
  • اصلاح طرح خط لبخند 
  • جراحی اکسپوز دندان نهفته 
  • جراحی پیوند لثه 
  • جراحی های پیشرفته ایمپلنت دندانی
  • جراحی های پیش از پروتز
  • جراحی دندان عقل
  • جراحی های مکمل ارتودنسی
  • درمان بیماری های لثه
  • سفید کردن دندان ها
آدرس(۱) زنجان – خیابان صفا – روبروی خیابان بهار – ساختمان بهروز – طبقه ۳ – واحد ۳۰۲
(۲) تهران – خیابان شریعتی – جنب مترو شریعتی – خیابان مینا – پلاک ۱۱ – طبقه ۳ – واحد ۵
شماره تماس(۱) ۰۲۴-۳۳۴۶۵۴۷۰ – ۰۹۳۶-۶۳۳۶۴۲۰
(۲) ۰۹۳۶-۶۳۳۶۴۲۰
اینستاگرامdr.rasoulzadeh
روزهای حضور(۱) یکشنبه الی چهارشنبه از ساعت ۱۶:۳۰
(۲) پنج شنبه و جمعه از ساعت ۱۳:۰۰

سخن پایانی

شما در این مقاله با بهترین پریودنتیست ها آشنا شدید. همچنین از جراحی درمان لثه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

پریودنتیست کیست؟

بیمارانی که دارای بیماری پریودنتال (مشکلات لثه) می‌باشند از خدمات شخصی به نام پریودنتیست بهره می‌برند. یک پریودنتیست، دندانپزشکی است که در جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری پریودنتال تخصص گرفته است و مدت سه سال در دانشکده دندانپزشکی آموزش‌های ویژه تخصصی را گذرانده است.
دندانپزشکی که موفق به گذراندن دوره تخصصی پریو (جراحی لثه) می‌شود به عنوان پریودنتیست (متخصص جراحی لثه) شناخته می‌شود و به ارائه خدمات در حوزه درمان بیماری‌های لثه، جراحی‌های ماینور و میکروسکوپی دهانی، اعمال زیبایی، مهندسی بافت، بازسازی و پیوند استخوان و بافت نرم دهان و کاشت دندان (ایمپلنت) می‌پردازد.
پریودنتیست در انجام آخرین تکنیک‌های تشخیصی و درمان بیماری لثه حرفه‌ای می‌باشد. علاوه بر این می‌تواند پروسه‌های پریودنتال خاصی را به جهت بهبود بخشیدن زیبایی بیماران انجام دهد.

جراحی لیفت لثه چیست؟

جراحی لیفت لثه یا کانتورینگ لثه (Gum contouring – Gingival Lift) یک روش جراحی است که در آن خط لثه تغییر شکل داده شده و اصلاح می‌شود. در این فرآیند، بافت اضافی لثه برداشته می‌شود و اگر لثه از اطراف دندان پسروی کرده باشد، فرایند بازسازی و ترمیم صورت می‌گیرد.
در بسیاری از موارد، کانتورینگ لثه یک روش انتخابی است و از نظر پزشکی ضرورت ندارد. در این موارد عمل لیفت به منظور بهبود ظاهر لثه، دندان یا لبخند انجام می شود. اما در افرادی که به بیماری پریودنتال مبتلا هستند، کانتورینگ لثه می تواند یک گزینه درمانی باشد.

پیشنهاد ما به شما

ارتودنسی چهار دندان جلو

ارتودنسی چهار دندان جلو

ارتودنسی چهار دندان جلو ، لبخندی زیبا در گرو دندان‌هایی مرتب داشتن را به راحتی …

دیدگاهتان را بنویسید