Toothache after nerve extraction

علت دندان درد بعد از عصب کشی + درمان خانگی و پزشکی

عصب‌کشی یکی از روش‌های شایع در حوزه دندانپزشکی است که برای انجام آن باید به تخصصی متخصص درمان ریشه مراجعه کنید. این روش درمانی مرحله‌ای است که به عنوان مقدمه‌ای برای درمان‌های تکمیلی مانند پر کردن دندان استفاده می‌شود. به طور کلی، انجام عصب‌کشی ریشه دندان موجب درمان شده و انتقال درد توسط عصب‌های ناحیه لثه انجام نمی‌شود، بنابراین نباید دردی در این ناحیه احساس کنیم. از نظر علمی، این موضوع درست است؛ اما باید به خاطر داشت که محل عصب‌کشی دندان خود ممکن است آسیب ببیند و این آسیب می‌تواند دردهای جانبی را برای فرد ایجاد کند. بنابراین، احساس درد و علت آن پس از عصب‌کشی دندان یک امر طبیعی است و دلیلی بر عدم انجام درمان ریشه صحیح نیست. با این حال، علت این دردها، مدت زمانی که طول می‌کشند و روش‌های کنترل آن‌ها از جمله مواردی هستند که در این مقاله به آن‌ها پرداخته می‌شود.

علت درد دندان پس از انجام عصب‌کشی چیست؟

عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان برای بسیاری از افراد حتماً در زندگیشان یکبار یا بیشتر لازم است. اما بسیاری از افراد نگرانی و اضطراب درباره این روند درمانی دارند و فکر می‌کنند که این روش بسیار دردناک است.

عمل عصب‌کشی دندان به منظور پاکسازی ریشه دندان و شکل دادن به کانال ریشه استفاده می‌شود. در این روند، کانال ریشه دندان با استفاده از مواد خاصی مسدود می‌شود تا هیچ باکتری‌ای نتواند ریشه دندان را آلوده کند و رشد آن‌ها به حداقل ممکن برسد.

علت درد دندان پس از عصب‌کشی این است که منطقه اطراف دندان که عصب‌کشی و درمان شده است، حساسیت بیشتری پیدا می‌کند و به همین دلیل ممکن است درد و ناراحتی پس از انجام آن تا مدت ۳ تا ۵ روز ادامه داشته باشد.

در صورتی که درد دندان پس از عصب‌کشی ملایم باشد، می‌توانید از مسکن‌ها و داروهای ضد التهابی که در کنترل درد مؤثر هستند، استفاده کنید. اما اگر درد شما شدیدتر و به طور مداوم ادامه داشته باشد، بهتر است به سرعت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

قرص برای درد دندان بعد از عصب کشی

معمولاً پس از انجام عمل عصب‌کشی دندان، حداقل به مدت ۲۴ ساعت احساسی از درد کمی وجود دارد و برخی افراد ممکن است این درد را برای چند روز بیشتر تجربه کنند که این وضعیت کاملاً طبیعی است.

بسیاری از افراد فرض می‌کنند که درد دندان پس از عصب‌کشی ناشی از نقص در فرآیند درمان توسط پزشک است یا ممکن است پزشک مهارت کافی در انجام عصب‌کشی نداشته باشد.

این اعتقاد متأسفانه به نقص در تفکر افراد بازمی‌گردد، زیرا هدف اصلی عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان، بیرون کردن عصب از ریشه دندان نیست، بلکه تمرکز بر پاکسازی ریشه دندان است. در صورتی که چند روز گذشته و درد شما بهبود نیابد، بهتر است دوباره به دندانپزشک مراجعه کنید تا علت اصلی درد را بررسی کند.

بخوانید
معرفی 10 مورد از بهترین متخصصین ایمپلنت در تهران به انتخاب مجله آموزشی تجهیزات دندانپزشکی

افراد بسیاری فرض می‌کنند که درد دندان پس از عصب‌کشی ناشی از نقص در فرآیند درمان توسط پزشک است یا ممکن است پزشک مهارت کافی در انجام عصب‌کشی نداشته باشد. اما این اعتقاد متأسفانه به نقص در تفکر فرد بازمی‌گردد زیرا عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان هدف آن خارج کردن عصب از ریشه دندان نیست و تنها به پاکسازی ریشه دندان می‌پردازد. اگر چند روز گذشته و درد شما کاهش نیابد، بهتر استدر صورتی که درد دندان پس از عصب‌کشی ملایم باشد، می‌توانید از مسکن‌ها و داروهای ضد التهابی که در کنترل درد مؤثر هستند، استفاده کنید. اما اگر درد شما شدیدتر و به طور مداوم ادامه داشته باشد، بهتر است به سرعت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

یادآوری می‌شود که مشاوره و راهنمایی پزشکی در این موارد بسیار حائز اهمیت است و برای تشخیص و درمان صحیح، مراجعه به پزشک معالج مورد نیاز است.

دلایلی که ممکن است باعث ایجاد درد دندان بعد از عصب کشی شود عبارت است از:

عفونت در استخوان:

در برخی موارد، درد پس از عمل عصب‌کشی دندان ممکن است به علت وجود عفونت در منطقه‌ای که عصب از آن خارج شده است، باشد. در این صورت، در ابتدا باید عفونت به طور کامل پاکسازی شده و سپس به طور کامل بهبود یابد. سپس با استفاده از مواد پرکننده، دندان به طور کامل ترمیم می‌شود.

اگر باکتری‌ها همچنان در استخوان و دور ریشه دندان باقی بمانند، منجر به درد و التهاب شدیدتر خواهند شد. این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که باکتری‌ها هنوز در آن منطقه پنهان شده باشند، حتی با وجود پاکسازی کامل. این باکتری‌ها با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و سیستم ایمنی بدن نابود می‌شوند.

عفونت در کانال ریشه:

بسیاری از مواقع، این مشکل پس از درمان ریشه دندان رخ می‌دهد که دندان به علت عفونت دچار مشکل شده است. اگر بخشی از دندان که پر شده است، نشت کند، به باکتری‌ها اجازه ورود از طریق بزاق دهان به شیارهای پر شده می‌دهد.

وقتی باکتری‌ها وارد کانال ریشه می‌شوند، عفونت در کانال ریشه بعد از چند روز رخ می‌دهد. به همین دلیل، بسیاری از پزشکان پس از عمل عصب‌کشی، روکش را نیز توصیه می‌کنند، زیرا دندان پس از عمل عصب‌کشی ضعیف می‌شود.

ریشه دندان در صورت عفونت قابل درمان است، مگر اینکه ریشه شکسته باشد یا زیر خط لثه آسیب دیده باشد، در این صورت نیاز است دندان خارج شود.

پرکردن بیش از حد دندان یا استفاده از روکش خیلی بزرگ:

اگر پرکردن دندان بیش از حدی انجام شده یا روکش بسیار بزرگی استفاده شده باشد، فشاری به دیواره دندان وارد می‌شود و باعث درد در ناحیه ریشه دندان می‌شود. اما این درد قابل برطرف شدن است، می‌توانبا تنظیم پرکردگی زیاد یا تنظیم روکش. با این حال، اگر درد بیش از ۵ روز ادامه داشت، باید مشاوره پزشکی دریافت شود.

بعد از عمل عصب‌کشی، درد در چند روز احساس می‌شود؟

احساس کمی درد پس از انجام عمل عصب‌کشی دندان کاملاً طبیعی است. این احساس درد در ناحیه دندان مورد عمل به دلیل از دست دادن بی‌حسی موضعی رخ می‌دهد و می‌توان آن را با استفاده از مسکن‌های معمولی کاهش داد. حتی اگر عمل عصب‌کشی با استفاده از دستگاه روتاری انجام شود، دردی که بعد از آن احساس می‌شود قابل تحمل است، اگرچه میزان آن کمتر از عمل عصب‌کشی سنتی است. معمولاً انتظار می‌رود این درد حداقل ۷۲ تا ۱۲۰ ساعت طول بکشد. اما اگر درد و عدم راحتی روز به روز شدیدتر شده و با استفاده از مسکن تسکین نیابد، مناسب است به طور فوری به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت درد پس از یک هفته از عمل عصب‌کشی را تشخیص دهد.

عفونت در کانال ریشه:

بررسی دلایلی که منجر به درد شدید دندان بعد از عصب کشی می‌شود؟

دلایلی که ممکن است منجر به درد شدید دندان پس از عمل عصب‌کشی شوند، مورد بررسی قرار می‌گیرند. در ادامه به بررسی این دلایل می‌پردازیم:

بخوانید
" لبخند لثه‌ ای " از نشانه ها تا درمان

فشار هوا یا سیمان بر روی نوک ریشه دندان:

ممکن است در کانال ریشه که با سیمان پزشکی پر شده است، مقداری از مواد به نوک ریشه دندان نفوذ کند. در این صورت، فرد قطعاً احساس درد غیر عادی خواهد کرد و شدت این درد به مقدار مواد استفاده شده برای پر کردن کانال ریشه وابسته است.

در صورتی که نوک ریشه قبل از انجام عمل عصب‌کشی عفونت داشته باشد، احتمال وجود فضای کوچکی برای پر کردن کانال ریشه وجود دارد و شما ممکن است به طور ناخواسته بیش از حد پر شدن آن را تجربه نکرده باشید. هرچند، توجه داشته باشید که گاهاً حباب هوا کوچک می‌تواند فشاری روی ریشه دندان ایجاد کند.

دلایل دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد که به درد شدید پس از عمل عصب‌کشی منجر شوند. در هر صورت، در صورت بروز درد شدید یا عدم تسکین با استفاده از داروهای تسکین‌دهنده، بهتر است به طور فوری به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت درد پس از یک هفته از عمل عصب‌کشی را تشخیص دهد.

نشتی سدیم هیپوکلروزیت

همانطور که می‌دانید، در زمان درمان ریشه، متخصص اندو ریشه دندان از سدیم هیپوکلروزیت برای شستشو استفاده می‌کند. این شستشو باعث کشته شدن تمام باکتری‌ها و شستشوی بافت‌های عصبی باقیمانده می‌شود. اما ممکن است مقداری از این محلول به خارج از نک ریشه نشت کند و این باعث احساس درد بیشتری برای بیمار می‌شود. البته می‌توان این مشکل را با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها برطرف کرد.

از دست دادن کانال

دندان‌ها دارای چندین کانال هستند که گاهی تشخیص آنها بسیار سخت است، به ویژه در مولرها. در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است به طور ناخواسته برخی از عصب‌های داخل دندان را با باکتری و عفونت رها کرده باشد و این را متوجه نشود.

در صورتی که این اتفاق رخ داده باشد و عصب به حال خود رها شود، دندان به سرما و گرمای حساس‌تر می‌شود و اگر عفونت نیز وجود داشته باشد، به فشار نیز حساس می‌شود. در این صورت، درد بیش از ۵ روز ادامه خواهد داشت و برای درمان، باید به دندانپزشک خود در اسرع وقت مراجعه کرده و درمان ریشه و عصب‌کشی مجدد انجام شود.

بخوانید
تاثیر بیماری دیابت بر بهداشت و سلامت دهان چیست؟ + بررسی مشکلات بهداشت دهان و دندان ناشی از دیابت

در چه شرایطی و پس از چه مدتی برای درد پس از عصب کشی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اگر عمل عصب کشی توسط یک دندانپزشک مجرب انجام شده باشد، اغلب موجب موفقیت در درمان می‌شود. اما اگر درد شما بیش از ۵ روز ادامه داشته باشد، نشانه‌ای از عدم موفقیت در درمان عصب کشی است. در این صورت، باید به دندانپزشک مراجعه کنید که:

  1. ممکن است آلودگی و باکتری در ریشه دندان باقی مانده باشد.
  2. ممکن است برخی کانال‌های اضافی وجود داشته باشند که دندانپزشک آنها را پاکسازی نکرده است.
  3. ممکن است ترک‌هایی در دندان وجود داشته باشد.
  4. ممکن است عفونت‌های باقی مانده در ریشه دندان وجود داشته باشد.

همچنین، بیماری که عمل عصب کشی دندان را انجام داده است، نیاز به مراقبت ویژه دارد و باید بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کند. زیرا دندانی که عصب کشی شده است، نسبت به سایر دندان‌ها آسیب پذیرتر است. به همین دلیل، توصیه می‌شود پس از عمل عصب کشی از روکش دندان نیز استفاده کنید. استفاده از انواع روکش دندان به منظور زیبایی، باعث افزایش استحکام دندان پس از عصب کشی می‌شود.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

عمل عصب کشی دندان به طور کلی بدون درد انجام می شود، زیرا قبل از شروع عمل، منطقه دندان بی حس می شود. با این حال، برخی از بیماران ممکن است پس از عصب کشی درد و تورم در ناحیه دندان تجربه کنند، که ممکن است به دلیل التهاب و تحریک نقاط حساس داخل دندان باشد. در صورت تجربه درد شدید یا علائم غیرمعمول پس از عصب کشی، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

چه کارهایی می توانیم برای تسکین درد دندان پس از عصب کشی انجام دهیم؟

ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید: چگونه می توان درد دندان پس از عصب کشی را کاهش داد و تسکین داد؟ بر اساس اظهارات سایت Healthline، اگر درد شما شدید و مزمن باشد، بهتر است پس از گذشت چند روز به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اما اگر درد شما در کوتاه مدت رخ داده است، می توانید از روش های زیر برای تسکین درد استفاده کنید:

استفاده از کمپرس سرد روی دندانی که عصب کشی شده است.
بعد از عصب کشی دندان، ممکن است کمی التهاب و درد تجربه کنید. در این صورت، استفاده از کمپرس سرد چند بار در روز به منظور تسکین درد و التهاب مفید خواهد بود.

تغذیه مناسب که به کاهش درد در ناحیه عصب کشی شده کمک می کند.
برخی از مواد غذایی می تواند در کاهش درد و التهاب ناحیه عصب کشی شده تأثیرگذار باشد و خاصیت ضدباکتریالی داشته باشد. مواد غذایی این شامل: آب نمک، سیر، روغن درخت چای، گل میخک، زنجبیل، پیاز و غیره می باشند.

بخوانید
کی باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ + چند وقت یک بار به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ + بررسی علائم مهم برای مراجعه به دندانپزشک و چکاب دوره‌ای دندان‌ها

چه زمانی عصب کشی انجام میشود؟

عصب کشی زمانی انجام می‌شود که علائم خاصی نشان دهند که درمان ریشه ضروری است و نیاز به عصب کشی وجود دارد. درک دقیق زمانی که عصب کشی لازم است، بستگی به علائم شما دارد که علت انجام عصب کشی را برایتان روشن کند. اما لازم به ذکر است که هر دردی که احساس می‌کنید، به معنی نیاز به عصب کشی نیست. علائمی که ممکن است نشان دهنده نیاز به عصب کشی باشند عبارتند از:

چه زمانی عصب کشی انجام میشود؟

درد در دندان:

یکی از علائم اصلی برای نیاز به عصب کشی، درد شدید در دندان است. این نوع درد نشان می‌دهد که در ریشه دندان شما مشکلی وجود دارد. ممکن است این درد را هنگام نوشیدن مایعات بسیار سرد یا بسیار گرم تجربه کنید. در این صورت بهتر است به زودی به دندانپزشک مراجعه کنید. ممکن است پس از نوشیدن مایعات گرم یا سرد، درد شدیدی در ناحیه دندان احساس کنید.

مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد می‌تواند درد و ناراحتی در ناحیه دندانی ایجاد کند که در نهایت به نیاز به درمان ریشه دندان منجر می‌شود. پس از تجربه درد، پزشک دندانپزشکی ابتدا بررسی می‌کند که رگ‌های خونی یا عصب شما عفونت و التهاب داشته باشند یا خیر. سپس پس از بررسی وضعیت دندان و شرایط شما، پیشنهاد می‌دهد که کانال ریشه را برای تسکین درد ترمیم و درمان کنید.

ترک خوردگی یا شکستگی دندان

در صورتی که دندان شما به دلایل مختلف شکسته یا ترک خورده باشد، ممکن است به ریشه دندان شما آسیب برسد و در نتیجه عفونتی ایجاد شود. این عفونت می‌تواند به سادگی از طریق جریان خون در بدن شما گسترش یابد. بهتر است برای رفع این مشکل، کانال ریشه را درمان کرده و عصب کشی انجام دهید.

ایجاد ورم و التهاب اطراف لثه

در صورتی که دور اطراف لثه تورم و التهاب ایجاد شده باشد، نشانه‌ای است که مشکلات زیر سطحی وجود دارد. اگر این تورم و التهاب در ناحیه دندانی خاصی رخ داده باشد، ممکن است نیاز به عصب کشی دندان باشد.

تغییر رنگ دندان‌ها

اگر رنگ دندان‌های شما تغییر کرده باشد، به این معنی است که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نکرده‌اید. علاوه بر این، مصرف برخی نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های روی دندان شده و رنگ طبیعی آن را تغییر دهد. اما همیشه تغییر رنگ دندان به دلیل نوشیدنی‌ها نیست و ممکن است ناشی از آسیب به سطح زیر دندانی یا عصب باشد. در صورتی که عصب یا رگ‌های خونی شما آسیب ببینند، بهتر است عصب کشی را انتخاب کنید.

بخوانید
بررسی آناتومی دندان انسان + آشنایی با بیماری و مشکلات شایع مربوط به دندان انسان

ایجاد پوسیدگی عمیق دندانی

در صورتی که پوسیدگی دندان شما به سطح ریشه دندان برسد، دیگر اقداماتی مانند استفاده از نخ دندان، دهانشویه و مسواک اثرگذار نخواهند بود و نمی‌توان دندان را به حالت اولیه بازگرداند. پوسیدگی دندانی معمولاً با ایجاد حفره‌های کوچک شروع می‌شود که اغلب توسط بیمار مشاهده نمی‌شوند و به تدریج توسعه می‌یابند. در این صورت، تنها راه درمان مناسب عصب کشی است.

علت تیر کشیدن دندان بعد از عصب کشی چیست؟

در فرآیند عصب کشی دندان، دندانپزشک ابتدا بافت‌های آسیب دیده را کاملاً تخلیه می‌کند، که این عمل باعث حساسیت اعصاب در این منطقه می‌شود. به همین دلیل، بیماران پس از عصب کشی احساس درد و عدم راحتی می‌کنند.

عمل عصب کشی یک درمان طولانی و بسیار حساس است. در طول این روند، دندانپزشک با استفاده از داروهای تزریقی و موضعی بی حسی، در هنگام انجام عمل، احساس درد و ناراحتی را مهار می‌کند. اما پس از اتمام عمل و تاثیر داروهای بی حسی، دندان به طور مجازی “تیر کشیده” می‌شود و درد ایجاد می‌شود.

همانطور که اشاره شد، پس از درمان عصب کشی و دوره نقاهت، ممکن است درد در دندان احساس شود. اما اگر درمان به درستی انجام نشده باشد و برای مثال عفونت هنوز در بافت‌ها و کانال ریشه باقی مانده باشد، ممکن است درد را ماه‌ها پس از درمان تجربه کنید.

در صورتی که درد پس از عصب کشی دندان بیش از ۱۲۰ ساعت ادامه داشته باشد، باید دلایل آن را بررسی کنید. در غیر این صورت، ممکن است عفونت دندان به سایر بخش‌های بدن گسترش یابد و منجر به عوارض خطرناک و غیرقابل جبران شود.

عصب‌کشی مجدد به چه معناست؟

برای جلوگیری از پوسیدگی و آسیب عصب دندان در بزرگسالی، انجام فیشور سیلانت در سنین کمتر توصیه می‌شود. اما اگر این اقدام انجام نشود و دندان آسیب و پوسیدگی ببیند، عمل ترمیم و عصب‌کشی دندان لازم می‌شود. گاهی به دلایل مختلف، نیاز به ری‌اندو یا عصب‌کشی مجدد دندان‌ها وجود دارد.

در صورتی که دندانپزشک قادر به شناسایی و تمیز کردن تمام کانال‌های ریشه دندان نباشد و قادر به عصب‌کشی آن‌ها نباشد، نیاز به عصب‌کشی مجدد وجود دارد. ممکن است این کانال‌های اضافی در بررسی‌های پاراکلینیکی قابل تشخیص نباشند و زمانی که دندانپزشک پرکردگی دندان‌ها را تخلیه می‌کند، کانال‌های اضافی یا عصب‌کشی نشده مشخص شوند. در این صورت، بیمار توصیه می‌شود عصب‌کشی مجدد دندان را انجام دهد.

علاوه بر این، در مواردی که عصب‌کشی دندان ناقص انجام شود، به این معنا که تا انتهای کانال تمیز نشده و ریشه دندان باز نشده باشد، می‌توان از مشاهدات پاراکلینیکی استفاده کرد.

دلایل عصب‌کشی مجدد دندان‌ها

علت‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند منجر به نیاز به عصب‌کشی مجدد دندان‌ها شود. در زیر به برخی از این علل اشاره می‌کنیم:

  1. آسیب به روکش دندان یا پرکردگی دندان که ممکن است به مدت طولانی نشسته باشد، نشتی داشته باشد یا شکسته باشد.
  2. نداشتن مراقبت مناسب از دندان‌ها و پوسیدگی دندان‌ها از مناطق دیگر.
  3. وجود مشکل در درمان قبلی دندان.
  4. دندان دارای بیش از یک ریشه بوده و یکی از ریشه‌ها عفونت دارد و دندانپزشک قادر به تشخیص ریشه دیگر نبوده است.
  5. عصب‌کشی دندان به درستی انجام شده اما ترمیم تاج دندان انجام نشده است.
  6. ضعف موادی که در دندان استفاده شده و باعث ورود باکتری به دندان می‌شوند.
  7. دندان دچار آبسه شده است؛ در این حالت، تورم در لثه حاصل می‌شود و دندان علامت‌دار خواهد بود. همچنین، ممکن است چرک از لثه ترشح شود. در صورتی که دندان قابل نگهداری باشد، دندانپزشک با تجویز ری‌اندو عفونت در انتهای ریشه دندان را تمیز می‌کند.
بخوانید
آرسی پرپ دندانپزشکی با کاربردی فراتر از ضدعفونی کنندگی

برای جلوگیری از این عوارض و کاهش هزینه‌های بیشتر در دوران کودکی، توصیه می‌شود که عیوب دندان‌ها با استفاده از فیشور سیلانت قبل از بزرگسالی تصحیح شوند. این کار می‌تواند احتمال نیاز به عصب‌کشی، ترمیم دندان و مشکلات بعدی را کاهش دهد.

روش انجام عصب‌کشی مجدد دندان

روش انجام عصب‌کشی مجدد دندان به شرح زیر است:

  1. بعد از بررسی ریشه دندان و استفاده از رادیوگرافی، دندانپزشک سعی می‌کند با استفاده از تجهیزات و مواد خاص، مواد پرکننده قبلی را از درون کانال دندان جدا کرده و آن را خالی کند.
  2. سپس، ریشه دندان را به طور کامل تا انتهای آن پاک‌سازی می‌کند. در این روش، درد عصب‌کشی دندان معمولاً وجود ندارد و نیاز به بی‌حس کردن دندان نیست.
  3. اگر دندان دارای عفونت فعال باشد، بهتر است در جلسه اول ریشه پر نشود. در این مورد، دندانپزشک پس از تخلیه چرک داخل کانال، مواد ضدعفونی‌کننده را در کانال دندان قرار می‌دهد و از بیمار می‌خواهد که چند روز بعد به مطب مراجعه کرده و ریشه را پر کند.
  4. پس از پاکسازی کامل ریشه، فضای خالی ریشه با استفاده از مواد پرکننده جدید پر می‌شود.

در نتیجه، با انجام این روش، عصب‌کشی مجدد دندان به درستی انجام می‌شود و فضای خالی ریشه با مواد پرکننده مناسب پر می‌شود.

روش‌های درمان خانگی درد دندان پس از عمل عصب‌کشی به شرح زیر است:

  1. محلول آب و نمک را دو بار یا بیشتر در روز قرقره کنید.
  2. پس از گذشت یک ساعت از عمل عصب‌کشی دندان، از کمپرس و کیسه یخ برای کاهش التهاب دندان استفاده کنید.
  3. می‌توانید مقدار کمی روغن گل میخک را روی لثه دندان عصب‌کشی شده بمالید. همچنین می‌توانید با مخلوط کردن پودر میخک و آب، یک ماده خمیری تهیه کرده و آن را بر روی دندان عصب‌کشی شده قرار دهید.
  4. یک پیاز کوچک و یک حبه سیر را با هم رنده کنید و آن را بر روی دندان مورد نظر قرار دهید.
  5. دو تا سه قطره از روغن درخت چای را با آب ولرم مخلوط کنید و روزی چند بار این محلول را قرقره کنید. توجه کنید که این محلول را به هیچ وجه نباید قورت دهید، زیرا برای معده مضر است.
  6. مقدار کمی روغن پونه کوهی را بر روی لثه بمالید تا درد ناشی از عصب‌کشی شما را تسکین دهد.
بخوانید
معرفی 10 متخصص برتر کامپوزیت دندان در شیراز به انتخاب مجله آموزشی تجهیزات دندانپزشکی

در هر صورت، در صورت تجربه درد شدید پس از عمل عصب‌کشی، حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا نسبت به درمان مناسب و تجویز داروهای ضروری اقدام کند. درمان خانگی می‌تواند به موقتیت درد کمک کند، اما بهتر است راهنمایی پزشک خود را دریافت کنید.

همچنین می‌توانید از مواد زیر برای تسکین درد دندان پس از عصب‌کشی کمک بگیرید:

  • زنجبیل
  • استفاده از گیاه دندان درد
  • استفاده از سیب‌زمینی
  • گیاه بومادران
  • مصرف نعنا و آویشن سفید
  • زردچوبه

چند روز بعد از عصب کشی دندان را پر کنیم؟

زمان مناسب برای پرکردن دندان پس از عمل عصب‌کشی به توصیه پزشک و وضعیت دندان بستگی دارد. پس از بررسی وسعت پوسیدگی و آسیب به دندان، دندانپزشک تعیین می‌کند که کی مرحله پرکردن دندان بعد از عصب‌کشی انجام شود.

در برخی موارد، بیماران قادر به چندین مراجعه به دندانپزشک نیستند و خواستار انجام عمل عصب‌کشی و پرکردن دندان در یک جلسه هستند. این روش در صورتی که کانال ریشه دندان آسیب ندیده باشد، ممکن است انجام شود. اما برخی از دندانپزشکان به دلیل عوارض احتمالی در آینده، ترجیح می‌دهند عصب‌کشی و پرکردن دندان را به صورت جداگانه و در زمان‌های متفاوت انجام دهند.

دلایل به وجود آمدن درد دندان عصب کشی شده

دلایلی وجود دارد که ممکن است پس از عمل عصب‌کشی دندان با درد مواجه شوید. این دلایل شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. برداشت پالپ (عصب دندان): پس از عصب‌کشی، پالپ دندان که حاوی عصب است، برداشته می‌شود. اما علاوه بر عصب، بافت‌های حساس دیگری نیز در نزدیکی کانال ریشه دندان وجود دارند. این بافت‌ها ممکن است تحریک شده و باعث تورم و التهاب پس از درمان ریشه شوند که منجر به ناراحتی و درد موقتی می‌شود. اما این مشکل مهمی نیست و در چند روز بهبود می‌یابد.
  2. استفاده از ابزارهای تیز دندانپزشکی: در فرایند تمیز کردن دندان، ابزارهای تیز استفاده می‌شوند که ممکن است به طور کوچکی بافت اطراف لثه را آسیب برسانند. این موضوع نیز مهم نیست و در چند روز بهبود می‌یابد.
دلایل به وجود آمدن درد دندان عصب کشی شده

در کل، نیازی به نگرانی نیست. اما اگر درد و حساسیت برای چند روز ادامه دارد، طبیعی نیست و باید به دندانپزشک مراجعه کنید. زیرا درد شدید و طولانی مدت پس از درمان ریشه عادی نیست.

آیا درد پس از عصب‌کشی عادی است؟

در صورت استفاده از درمان ریشه، درد و ناراحتی کمی در طول فرایند بهبود حس خواهید کرد. به طور معمول، این درد به‌طور کلی ضعیف خواهد بود. ممکن است دندان درد و حساسیت نشان دهد و شما می‌توانید با استفاده از داروهای ضد درد مانند استامینوفن یا ناپروکسن آن را کاهش دهید. اما اگر درد شدیدتر شود، احتمالاً به‌طور کامل عفونت در کانال ریشه حذف نشده است.

این اتفاق معمولاً در مواردی رخ می‌دهد که دندان ترک خورده یا آسیب دیده است و در طی درمان به آن توجه نشده است یا احتمالاً یک کانال ریشه پنهان وجود دارد که در طول درمان به آن پرداخته نشده است. در این صورت، به سرعت به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان را مورد بررسی مجدد قرار دهد. در اکثر موارد، این اقدام به بهبود درد شما کمک خودلایل وجود درد پس از عمل عصب‌کشی دندان عبارتند از:

  1. برداشت عصب دندان: در فرایند عصب‌کشی، عصب دندان (پالپ) برداشته می‌شود. اما علاوه بر عصب، بافت‌های حساس دیگری نیز در نزدیکی کانال ریشه دندان وجود دارند که ممکن است تحریک شده و پس از درمان ریشه، التهاب یا تورم داشته باشند. این موضوع معمولاً منجر به ناراحتی و درد موقتی می‌شود و در چند روز بهبود می‌یابد.
  2. آسیب به بافت‌های اطراف: استفاده از ابزارهای تیز در فرایند عصب‌کشی ممکن است باعث آسیب رساندن به بافت‌های اطراف دندان شود. این بافت‌ها شامل بافت لثه و سایر بافت‌های نرم است. این نوع آسیب معمولاً از خود گذشته و در چند روز بهبود می‌یابد.
بخوانید
پاتولوژیست کیست و پاتولوژی (آسیب شناسی) دهان و دندان به چه معنا است؟

لازم به ذکر است که این درد‌ها معمولاً موقتی هستند و در طی مدت زمان کوتاهی بهبود می‌یابند. اما اگر درد و ناراحتی بعد از عمل عصب‌کشی برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. این می‌تواند نشانه وجود مشکلی مانند عفونت یا ترک در دندان باشد.

درمان عصب‌کشی دندان معمولاً درد شما را کاهش می‌دهد. پس از عمل عصب‌کشی، بهبود طبیعی‌ای در درد و ناراحتی حاصل می‌شود به دلیل کاهش التهاب. ممکن است دندان احساس حساسیت و ناراحتی کند که با مسکن‌های معمولی کنترل می‌شود و شما می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.

بعد از انجام درمان ریشه (عصب کشی)، باید از موارد زیر خودداری کنید. تا زمانی که درمان ریشه به پایان نرسیده است، بهتر است از جویدن در ناحیه درمان شده خودداری کنید، زیرا این کار ممکن است منجر به شکستگی شود. در عین حال، باید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت درمان شما از طریق رادیوگرافی بررسی شود.

دندان پس از درمان ریشه چقدر مدت دوام می‌آورد؟

اگر درمان ریشه به درستی انجام شده و پس از آن مراقبت لازم و مناسب انجام شود، دندان درمان شده به مدتی مشابه دندان‌های سالم دوام می‌آورد. به طور معمول، دندان‌هایی که عصب کشی شده‌اند، از دندان‌ها خارج می‌شوند و با استفاده از ایمپلنت جایگزین می‌شوند.

آیا بعد از درمان ریشه نیاز به درمان‌های دندانی دیگر است؟

درمان ریشه دندان نیازمند درمان درست و مناسب است تا به عنوان دندان‌های سالم و عملکردی عمل کند. در صورت عدم وجود دیواره داخلی دندان، باید فوراً یک پرکردن موقت در داخل دندان قرار گیرد و با استفاده از تاج دندان، دندان محافظت شده و شکستگی و تیرگی آن در طول سال‌ها جلوگیری شود، همچنین زیبایی و عملکرد دندان نیز بهبود یابد.

پیشنهاد ما به شما

چگونه یک خمیر دندان خوب برای دندان‌هایمان بخریم؟ + معرفی ۸ نکته که برای انتخاب یک خمیر دندان خوب در 2024 که باید بدانید

تقریبا همه افراد جامعه میخوان که یک لبخند سفید، درخشان و خیره کننده داشته باشن. …

دیدگاهتان را بنویسید