زمان مناسب برای کشیدن بخیه ایمپلنت دندان از اهمیت ویژهای برخوردار است. همانطور که کشیدن زودهنگام بخیه ایمپلنت دندان می تواند عوارضی جدی به همراه داشتهباشد، دیر کشیدن بخیه ایمپلنت نیز عواقبی جدی به دنبال خواهدداشت. با توجه به اینکه هدف نهایی از ایمپلنت جایگزین کردن دندانهای از دست رفته و بهبود توانایی در خوردن غذا و نیز زیبایی ظاهری چهره است، دیر کشیدن دندان ممکن است سبب ایمپلنت ناموفق شود.
بنابراین لازم است به توصیههای پزشک خود در مورد کشیدن بخیه جراحی ایمپلنت کاملاً پایبند باشید در زمان مقرر به مطب ایشان مراجعه کنید تا نتیجه موفقیت آمیزی برای کاشت دندان کسب کنید و نیز هزینه و و قت خود را تلف نکنید.
در ادامه عوارض به تعویق انداختن کشیدن بخیه های ایمپلنت را برای شما شرح خواهیم داد.
دیر کشیدن بخیه ایمپلنت چه عوارضی دارد؟
یکی از مهم ترین عوارض، باز شدن محل جراحی است که می تواند منجر به عفونت و ایجاد مشکلات در فرآیند بهبودی شود. اگر بخیه ها قبل از ترمیم کامل بافت نرم کشیده شوند، زخم ممکن است جوش نخورده باشد و باز شود و نیاز به جراحی و بخیه مجدد پیدا کند.
همچنین، کشیدن زودهنگام بخیه می تواند درد و التهاب در ناحیه جراحی ایجاد کند و باعث افزایش طول مدت درمان شود.
از سوی دیگر، کشیدن دیرهنگام بخیه نیز ممکن است عوارضی ایجاد کند. باقی ماندن بخیههای غیرقابل جذب برای مدت طولانی می تواند باعث تحریک و ناراحتی در ناحیه جراحی شود. همچنین، در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد بافت اضافی یا التهاب شود که نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.
تأخیر در کشیدن بخیه ها می تواند خطر عفونت را افزایش دهد، به خصوص اگر بخیهها شروع به شل شدن کنند.
همچنین باقی ماندن بیش از حد بخیهها سبب ایجاد پلاک بر روی آنها و بر روی جای زخم میگردد.
به همین دلیل، بیمار باید در زمان مشخص شده توسط دندانپزشک برای کشیدن بخیه اقدام کند تا از بروز این مشکلات جلوگیری شود.
تشخیص زمان مناسب برای کشیدن بخیه با پزشک متخصص ایمپلنت است.
اگر بخیهها جذبی باشند، در عرض 3 تا 14 روز، بخیههای شما باید بیفتند یا حل شوند. برای بخیههایی که غیر قابل جذب هستند، پزشک یک قرار ملاقات و معاینه برای برداشتن بخیهها تعیین می کند.
به گفته دکتر احسان بیرنگ، بهترین متخصص کاشت ایمپلنت در تهران ، مراجعه به پزشک تا 12 روز پس از جراحی ایمپلنت امری ضروری است و تاثیر زیادی در موفقیت روند درمان دارد.
علائم عفونت ایمپلنت چیست؟
هر گونه درد، سوزش قرمزی لثه در محل بخیه ها ممکن است نشانهی وجود عفونت باشد. همچنین سفیدی روی لثهها نیز در صورت مشاهده باید توسط پزشک بررسی شود.
سفید شدن روی بخیه ایمپلنت؛ ممکن است نشان از ایجاد عفونت باشد. البته همیشه این سفیدی نشان از وجود عفونت نیست. . یک معاینه ساده توسط پزشک درستی را تأیید و یا رد میکند.
دلایل زیادی وجود دارد که موجب سفید شدن روی بخیه ایمپلنت دندان میشود در ادامه عواملی که موجب سفید شدن روی بخیه میشود را برای شما شرح میدهیم:
- عفونت و التهاب
- لخته خون
- جمع شدن بافت مرده
- باقی مانده تکه دندان
- تحلیل رفتن رنگ لثه
- حذف شدن پلاک
در صورت ایجاد سفیدی روی بخیه، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده تا در صورت نیازایشان اقدام به درمان عفونت درکمترین زمان کنند.
برای مطالعه بیشتر: ایمپلنت دندان بدون جراحی چیست؟
اهمیت برداشتن به موقع بخیههای ایمپلنت دندان
بعد از عمل ایمپلنت دندان، بخیهها نقش اساسی در روند بهبودی و گرفتن نتیجه نهایی از ایمپلنت، دارند. آنها بافت نرم را در محل جراحی کنار هم نگه میدارند و باعث بهبودی میشوند و به تمیز نگه داشتن جای جراحی کمک میکنند. اما همانطور که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای حفظ بهداشت دهان و دندان برای حفظ دندانهای طبیعی شما بسیار مهم است، برداشتن به موقع این بخیه ها نیز برای اطمینان از موفقیت طولانی مدت ایمپلنت مهم است.
موفق نبودن کاشت و ایمپلنت دندان، اگر دستورالعملهای پس از جراحی به دقت رعایت نشود، ممکن است رخ دهد و این در صورتی که شما بخیهها را بیشتر از زمان توصیه شده در جای خود بگذارید اتفاق میافتد.
اهمیت آگاهی های داده شده به بیمار بعد از جراحی ایمپلنت توسط پزشک بسیار زیاد است.
دندانپزشک و متخصص ایمپلنت باید مطمئن شود که هر بیمار اطلاعات دقیقی در مورد جدول زمانی بهبودی خاص خود پس از کاشت ایمپلنت دندان ، از جمله زمانبندی برداشتن بخیه ، دریافت میکند، زیرا این مرحله برای جایگزینی و کاشت موفق دندان ضروری است. بیمارانی که به این جدول زمانی پایبند هستند، عوارض کوتاه مدت کمتری شامل عفونت و التهاب جای جراحی را تجربه میکنند.
پرسشهای متداول
در صورت شل شدن بخیه ایمپلنت یاافتادن یا باز شدن بخیه ایمپلنت چه کنیم ؟
در زمانی که پزشک تشخیص دهد یک جراحی دندانی مانند ایمپلنت نیاز به بخیه دارد، وجود این بخیه و بسته ماندن رخم اثه تا زمان مقرر بسیار حائض اهمیت است. پس اگر بخیههای ایمپلنت شل شد و یا افتاد حتماً به پزشک خود مراجعه کنید تا اقدامات لازم را برای شما انجام دهند. این کار از بروز عفونت در محل زخم جلوگیری میکند و خطر شکست خوردن ایمپلنت را از بین میبرد.
وجود درد در بخیههای ایمپلنت و یا تب نشانه چیست؟
هر گونه سوزش، تب و یا درد در محل جراحی نشانهی عفونت است و باید فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
کشیدن بخیه ایمپلنت چگونه است؟ آیا درد دارد؟
کشیدن بخیه جراحی ایمپلنت ساده و بدن درد است. پزشک نخ بخیه را چیده و سپس از لثه بیرون میکشد. احساس درد و یا فشار بسیار کم است و دروجود با پزشک اطلاع دهید.
بخیه ایمپلنت چند روز طول میکشد؟
جوش خوردن لثهها بین 3 تا 14 روز طول میکشد و باید حدود روز دوازدهم و در موعد مقرر برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.
مرحله ی بعد از کشیدن بخیه ایمپلنت چیست؟
این مرحله شامل رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان و نیز غذا خوردن صحیح است.
پس از کشیدن بخیههای دندان غذای نرم و سرد استفاده کنید و از فشار آوردن برروی لثه خودداری کنید تا جوشخوردگی لثه آسیب نبیند .
تا یک هفته بعد از کشیدن بخیه اکیداً از نخ دندان استفاده نکنید و نیز از مسواکهای مخصوص بین دندانی و نرم استفاده کنید..
تا یک روز بعد از کشیدن بخیهها مسواک نزنید. استفاده از دهانشویه برای رعایت بهداشت دهان و دندان در این مدت کافی است.
بعد از اینکه بخیه ها کشیده شدن از مسواک نرم استفاده کنید و محل زخم را تا چند روز مسواک نزنید.
بعد از دو هفته پس از کشیدن بخیه های ایمپلنت، برای معاینه مجدد بخیهها باید به متخصص ایمپلنت خود مراجعه کنید.
برای مطالعه بیشتر: راهنمای کامل برای زود جوش خوردن ایمپلنت دندان
جمع بندی
هدف نهایی ایمپلنتهای دندانی، ترمیم دندان های از دست رفته و ارتقای سلامت طولانی مدت دهان و دندان است.
دندانپزشک شما باید یک برنامه درمانی کامل جراحی شامل جزئیات در مورد زمان برداشتن بخیهها را به شما ارائه دهد. این برنامه درمانی برای دستیابی به نتایج مطلوب با کمترین عوارض به بیمار ارائه میگردد. دیر کشیدن بخیه ایمپلنت سبب ایجاد عفونت و التهاب خواهد شد و در نهایت منجر به موفقیت آمیز نبودن کاشت دندان میشود.
آیا شما ایمپلنت و کاشت دندان انجام دادهاید؟ پزشک شما چه زمانی را برای کشیدن بخیههای آن مشخص کردهاست؟