لابراتوار دندان پزشکی

لابراتوار دندانپزشکی و دندانسازی چیست و وظایف آن‌ها چیست؟ + بهترین لابراتوار دندانسازی چه ویژگی هایی دارد؟

حفظ دندان‌ها و رعایت اصول مراقبتی از جمله کارهای بسیار مهمی ست که یک دندانپزشک به آن مشغول بوده و با توجه به آموخته‌های خود سعی می‌کند بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهد. دندانپزشکی و دندانسازی هر دو از زیر شاخه‌های علوم پزشکی هستن ولی تفاوت‌های فراوانی با یکدیگر دارند. برای کار کردن در حرفه‌‌ی دندانسازی ابتدا باید با لابراتور دندانسازی و کار در آن آشنا شد و بر امور کلی دندانسازی احاطه پیدا کرد. وظایف یک لابراتوار دندانپزشکی با توجه به نیاز بیمار، جامع و متنوع می باشد. به تدرت پیش می آید که تکنسین های لابراتوار بصورت مستقیم با بیمار در ارتباط باشند و بدلیل اینکه تمام مسئولیت بیمار با دندانپزشک می باشد اکثرا تحت نظر دندانپزشک کار می کنند. از آنها می توان به عنوان اعضای با ارزش تیم مراقبت از دندان می باشند که در ادامه به بررسی لابراتوار دندانپزشکی و دندانسازی و شرایط و سرمایه لازم برای لابراتوار دندانسازی می پردازیم.


فهرست مطالب


لابراتوار دندانسازی چیست؟

لابراتور دندانسازی چیست؟ لابراتوار دندانپزشکی یا لابراتور ساخت پروتزهای دندانی، جایی است که انواع پروتزهای دندانی ویژهٔ هر بیمار به سفارش دندان‌پزشکان ساخته می‌شود. انواع پروتزهای دندانی شامل روکش، دندان مصنوعی و غیره است. تکنیسین‌های دندانسازی، با توجه به درخواست دندان‌پزشک مبنی بر چگونگی ساخت، اقدام به ساخت انواع پروتزها می‌کنند. این تولیدات، هم شامل قطعات دندان‌مانند و هم شامل قطعات درمانی مثل ارتودنسی می‌شود. در واقع، دندانسازها که در لابراتوارهای دندانسازی فعالیت دارند، یک عضو از تیم دندان‌پزشکی محسوب می‌شوند که با همکاری یکدیگر به بازسازی دندان‌های ازدست‌رفته یا اصلاح دندان‌های آسیب‌دیده می‌پردازند. (پین دندان چیست)

دندان‌پزشک، قالب را پس از ضدعفونی به لابراتور دندانسازی ارسال و دندانساز، با توجه به طرح درمانِ مربوط، اقدام به ساختِ پروتز موردنظر می‌کند؛ در این میان، ممکن است چند بار کار توسط دندان‌پزشک مربوط بررسی و چک شود تا کاملاً مناسب با شرایط دهانی بیمار باشد؛ پس از آن، کار نهایی برای دندان‌پزشک ارسال و توسط دندان‌پزشک به بیمار تحویل داده خواهد شد.

وظایف دندانساز چیست؟

دندانساز تجربی ماهر فردی است که تلاش می‌کند با استفاده از بهترین و باکیفیت‌ترین مواد اولیه، پروتزهای مورد نیاز بیماران را بسازد. معمولاً این افراد اگر تخصص کافی داشته باشند، می‌توانند به ‌خوبی نیاز بیمار را تشخیص دهند و بهترین و باکیفیت‌ترین پروتز را برای او تهیه نمایند.

لابراتوار دندان پزشکی
وظایف دندانساز

معمولاً یک دندانساز حرفه‌ای باید دارای مدرک کاردانی رشته تخصصی خود و چند سال تجربه کاری به ‌عنوان تکنسین و دانش فنی اثبات ‌شده داشته باشد تا بتواند به ‌خوبی نیاز بیمار را تشخیص دهد. معمولاً دندانپزشکان برای ساخت انواع پروتزها به صورت کتبی دستور کار می‌‌نویسند و تمام نیازهای مورد انتظار خود و بیمارشان را با دندانساز در میان می‌گذارند و با آن ارتباط می‌گیرند‌. در این نوشته کتبی انواع اطلاعات مهم برای مثال رنگ دندان ‌ها، نحوه ساخت پروتز و به‌ طور کلی هدف پزشک از ارتباط گرفتن با تکنسین دندانساز مشخص می‌شود. با این نوشته کتبی، دندانساز میتواند راحت‌تر از تخصص خود بهره ببرد. (درآمد دندانسازی)

بخوانید
آیا ارتودنسی رنگی وجود دارد؟ + راهنما انتخاب بهترین رنگ ارتودنسی برای هر فرد

رابطه دندانساز و دندانپزشک چگونه است؟

پیش‌تر گفتیم که معمولاً دندانسازها به واسطه ارتباطشان با دندانپزشک‌ها درمان‌هایی را روی بیماران پیاده‌سازی می‌کنند. شاید با بیان این نکته، برای شما این سوال پیش ‌آمده باشد که ارتباط دندانساز و دندانپزشک چگونه است و بیماران چگونه می‌توانیم از خدمات بهترین لابراتوار دندانسازی بهره ببریم؟

هنگامی ‌که شما به‌ عنوان یک بیمار به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، ممکن است که دندانپزشک تشخیص دهد شما به انواع مختلف پروتزها نیاز دارید. در این شرایط، دندانپزشک، وضعیت دندان‌های شما را بررسی و قالبگیری می‌کند. در ادامه قالب گرفته ‌شده و همچنین نکات درمانی (برای مثال نوع پروتز استفاده ‌شده و ویژگی ‌های آن)، به‌مراه اطلاعات مورد نیاز برای دندانساز ارسال می‌گردد.

رابطه دندانساز و دندانپزشک

سپس، این دندانساز است که با استفاده از تخصص خود و همچنین اطلاعات انتقال داده ‌شده؛ پروتز مورد نظر را می‌سازد و آن را به دندانپزشک ارائه می‌دهد. در آخر شما به ‌عنوان بیمار به دندانپزشک مراجعه می‌کنید و پروتز مورد نظر بر روی دندان‌های شما نصب می‌شود. اگر پروتز ایرادات و اشکالاتی داشته باشد، دوباره پزشک آن را به دندانساز تحویل می‌دهد و از او می‌خواهد که اصلاحات مورد نیاز را روی پروتز مورد نظر اعمال کند. (طوق دندان کجاست)

تاسیس لابراتوار در ایران چگونه است؟

شاید برای بسیاری از افراد که دنبال کار یا تصمیم برای انتخاب رشته هستند، دانستن اینکه کار و رشته مرتبط با این موضوع چیست ، جالب باشد . باید بدانید تأسیس لابراتوار در ایران منوط به داشتن مدرک کاردانی یا کارشناسی (۱۳۴ واحد) در رشتهٔ «ساخت پروتزهای دندانی» است. در این دوره‌های دوساله یا چهارساله، دانشجویان واحدهای مربوط به آناتومی دندان‌ها، بهداشت و کنترل عفونت، آشنایی با مواد دندانی، چگونگی ساخت قطعات دندانی و درمانی (نظری و عملی)، تعدادی واحد برای آشنایی با کسب‌وکار، و نیز تعدادی دروس عمومی را می‌گذرانند و آمادهٔ ورود به بازار کار می‌شوند. از لحاظ قانونی، مجوز تأسیس «لابراتوار دندانسازی» فقط به دارندگان مدرک دانشگاهیِ پروتزهای دندانی اعطا می‌شود.

بخوانید
کاربرد کن کاغذی در درمان ریشه دندان

در حال حاضر تعداد افراد بیکار فارغ‌التحصیل در این رشته بسیار کم است. همه فارغ التحصیلان این رشته پس از اخذ مدرک می‌توانند در لابراتوارهای دندانی مشغول به کار شوند و یا به صورت مستقل اقدام به تأسیس لابراتوار با مجوز وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی نمایند. همچنین بهتر است بدانید خدماتی که توسط تکنسین های دندانپزشکی انجام می شود همیشه مورد نیاز خواهد بود، زیرا با افزایش جمعیت، تقاضای زیادی برای انجام پروتز وجود دارد و در نتیجه سرمایه لازم برای لابراتوار دندانسازی به خرید تجهیزات و لوازم دندانسازی بستگی دارد. (نحوه نوشتن شماره دندان در نسخه)

کار لابراتوار چیست؟

تکنیسین‌های دندانسازی، با توجه به درخواست دندانپزشک مبنی بر چگونگی ساخت، انواع پروتزها را با استفاده از تجهیزات پیشرفته و طیف گسترده ای از مواد می سازند. ما در سایت پایا مدیکال انتخاب این تجهیزات و مواد لابراتوار را برای دندانپزشکان و دندانسازان آسان نموده ایم.

این تولیدات، هم شامل قطعات دندان‌مانند و هم شامل قطعات درمانی می‌شود. دندانسازهایی که در لابراتوارهای دندانسازی فعالیت می کنند را می توان یک عضو از تیم دندانپزشکی محسوب کرد که با همکاری یکدیگر به اصلاح دندان‌های آسیب‌دیده و یا بازسازی دندان‌های ازدست‌رفته می‌پردازند. دندانپزشکان قالب را پس از ضدعفونی به لابراتوار ارسال می کنند و دندانساز با توجه به طرح درمان، پروتز مورد نظر را می سازند.

کار لابراتوار دندانسازی

چه چیزهایی در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می شود:

  • روتز برای بیماراتی که تمام دندان هایشان را از دست داده اند که همان دندان مصنوعی است.
  • پروتز های متحرک جزئی یا پل های ثابت برای بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند.
  • تاج هایی که دندان را می پوشانند و برای بازگرداندن اندازه و شکل اصلی آن طراحی شده اند.
  • روکش هایی که زیبایی و عملکرد بیمار را افزایش می دهند.
  • وسایل و آتل های ارتودنسی که برای کمک به صاف نگه داشتن و محافظت از دندان ها استفاده می شود.

آشنایی با تجهیزات لابراتوار دندانسازی

برای تکنسین های دندانپزشکی علاوه بر عملکرد، جذاب بودن پروتز جایگزین کننده دندان نیز اهمیت ویژه ای دارد. آنها از مواد و تجهیزات دندانپزشکی متنوعی در کارشان استفاده می کنند. تصمیم گیری در مورد انتخاب نوع موادی که برای لابراتوار نیاز می شود به موارد متفاوتی بستگی دارد. اولین نکته هنگام انتخاب یک ماده دندانی این است که آیا این ماده برای نوع ترمیم و مراحل ساختی که می خواهید استفاده کنید ساخته شده است یا خیر. نکته دوم بعد از سرمایه گذاری در ماده، تجهیزات لازم برای استفاده از مواد می باشد که در بیشتر موارد هنگام تجهیز لابراتوار خریداری می شود. (قیمت نایت گارد در داروخانه ها)

بخوانید
ده ابزار ضروری برای تاسیس و تجهیز مطب دندانپزشکی + مشاوره تلفنی رایگان

انتخاب تجهیزات لابراتوار دندانسازی مناسب از ضروری‌ترین موارد تاسیس لابراتوار است. چه لابراتوار شما به استفاده از آخرین فناوری دیجیتال اختصاص داده شده باشد یا به روش‌های سنتی پایبند باشد بهتر است مطمئن شوید که هر قطعه از تجهیزات در دستیابی به نتایج بهینه به شما کمک می‌کند.

انواع تجهیزات لابراتوار دندانسازی:

۱) دستگاه ریخته گری یا کستینگ

این دستگاه یکی از تجهیزات فنی رایج در بخش پروتزهای دندانی است.

دستگاه ریخته گری یا کستینگ

برای ذوب و ریخته‌گری آلیاژهای مختلف دندانی با ذوب بالا مانند آلیاژهای کبالت کروم و نیکل کروم و همچنین برای به دست آوردن قالب‌های مختلف مانند براکت‌های دندان مصنوعی، روکش‌ها و بریج‌ها استفاده می‌شود. کستینگ با دو تکنیک استفاده از سانتریفیوژ و یا دستگاه‌های کستینگ القایی است.

۲) تجهیزات روشنایی و نورپردازی

دندانسازی کاری بسیار دقیق و حساس است و برای انجام آن نیاز به نور مناسب داریم. تجهیزات نوری ایده آل باید سبک وزن، با روشنایی بالا و کاهش حرارت باشد تا بهترین روشنایی را در لابراتوار ارائه دهد.

۳) سیستم تصفیه هوا و فیلتراسیون

متریالی که در لابراتوار دندانسازی استفاده می‌شود می‌تواند برای سلامت افراد مضر باشد. این شرایط باعث می‌شود که تکنسین‌ها را در معرض خطر آسم، آلرژی و سایر عوارض جانبی قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی قرار بگیرند. با کاهش تعداد ویروس‌ها و میکروب‌ها در لابراتوار می‌توانیم این خطرات را کاهش دهیم. بنابراین، قرار دادن تجهیزاتی که کیفیت هوا را در محیط بهبود می‌بخشد، مانند دستگاه‌های تصفیه هوای اتاق و تهویه خروجی ضروری است. (ایمپلنت لیزری چیست)

۴) شید گاید

تکنسین‌ها باید بتوانند در انتخاب رنگ رستوریشن‌ها دقیق عمل کنند. راهنمای رنگ دندان یا شید گاید مجموعه‌ای از دندان‌های شبیه‌سازی شده است که برای انتخاب رنگ دندان مصنوعی و ترمیم دندان‌های طبیعی به کاربرده می‌شود.

شید گاید

شید گاید به تکنیسین و بیمار کمک می‌کند که بهترین رنگ را برای رستوریشن انتخاب کنند.

بخوانید
معرفی و بررسی بهترین موتور های ایمپلنت

۵) کوره پرسلن

این یکی از تجهیزات ویژه لابراتوارهای دندانسازی فعال در تخصص پروتزهای ثابت است. کوره‌های پرسلن برای پخت پرسلن دندان استفاده می‌شود. البته این کوره‌ها به دو صورت کوره‌های پخت پرسلن و کوره‌های پرس که باز قابلیت پخت نیز دارند تقسیم بندی می‌شوند.

۶) سندبلاست

دستگاهی است که برای حذف پس مانده‌های سطحی مانند گچ‌های اینوست روی فریم‌ها کاربرد دارد و نوع دیگر آن جهت افزایش سطح فریم و بهتر شدن باندینگ بین سرامیک و متال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۷) اولتراسونیک کلینر

از امواج اولتراسونیک برای ایجاد ارتعاشات جهت تمیز کردن سطح ترمیم استفاده می‌شود.

اولتراسونیک کلینر

این دستگاه عمدتا برای تمیز کردن ریخته گری‌های پیچیده و با دقت بالا مانند کراون‌های پرسلن و فلزی استفاده می‌شود.

۸) وکیوم میکسر

وکیوم میکسر دندانی یکی از تجهیزات ویژه برای بخش پروتزهای دندانی است که عمدتاً برای مخلوط کردن گچ و آب استفاده می‌شود. این مخلوط در حالت خلاء به هم زده می‌شود تا از ایجاد حباب‌های هوا جلوگیری شود و از کیفیت مدل‌های تزریق شده با گچ اطمینان حاصل شود.

۹) آرتیکولاتور فول ادجاستیبل

آرتیکولاتر فول ادجاستیبل تمام حرکات فک بیماران را شبیه سازی می‌کند. این آرتیکولاتور برای ساخت، آنالیز مدل و اصلاح اسپلینت‌ها بسیار ایده آل است.

10) دستگاه قالب Pindex

دستگاه دای Pindex از تجهیزات ضروری دندانسازی است. با کمک این دستگاه مته کاری با دقت بیشتری انجام می‌شود. همچنین باعث صرفه جویی در زمان و تلاش می‌شود. بدون هیچ گونه خطا و سر و صدای زیاد می‌توان سوراخ کاری جهت پین گذاری را انجام داد. (عکس آمپول دندانپزشکی)

۱۱) اسپاتول برقی

در مرحله وکساپ از اسپاتول برقی استفاده می‌کنیم. اکثرا در تخصص پروتزهای ثابت مثل لیمنت، ایمپلنت و غیره استفاده می‌شود. سری‌های متفاوتی دارد که باعث می‌شود کنترل زیادی روی موم داشته باشیم.

۱۲) تریمرها

تریمرها برای شکل دادن به کست‌های گچی استفاده می‌شوند. به دو صورت تریمر خشک و آبی وجود دارند. تریمر خشک نیاز به ساکشن دارد تا بتواند غبار کست‌ها را بگیرد. تریمرهای آبی مرسوم‌تر هستند.

۱۳) دستگاه دیپینگ

این دستگاه نیز موم را تا دمایی مشخص ذوب می‌کند و برای موم گذاری در پروتزهای ثابت در مرحله وکساپ استفاده می‌شود.

۱۴) پالت پرسلن

پالت پرسلن کار با پودر را راحت‌تر می‌کند. در واقع پودرها در دسترس‌تر هستند. این پالت‎‌ها انواع مختلفی چون سرامیکی، فایبرگلس و غیره دارند. امروزه پالت‌های پرسلن سرامیکی تولید شده است که رطوبت پودر پرسلن را کنترل می‌کند و برای پرسلن گذار بسیار کارایی دارد.

بخوانید
روکش زیرکونیوم چیست؟ + بررسی مزایا و معایب استفاده از روکش زیرکونیا

۱۵) میلینگ کدکم

دستگاه‌های کدکم برای طراحی دیجیتال استفاده می‌شوند.

میلینگ کدکم

 تکنیک ساخت در میلینگ کدکم بر خلاف پرینترها، کاهشی است. یعنی جسم مورد نظر تراش داده می‌شود.

۱۶) کوره‌ سینترینگ

پس از اینکه رستوریشن مورد نظر در دستگاه میلینگ کدکم فرم داده شد، وارد کوره‌های سینترینگ می‌شوند تا تحت دمای بالا پخته شود و به حداکثر مقاومت برسد.

بررسی ویژگی‌های بهترین لابراتوار دندانسازی

بهترین لابراتوارهای دندانسازی باید ویژگی‌های منحصر به ‌فردی داشته باشند که به شرح زیر است:

ارائه خدمات آموزشی مناسب

بهترین لابراتوار دندانسازی لابراتواری است که علاوه‌ بر ارائه خدمات درمانی، دوره آموزش دندانساز را نیز برای همکاران و پرسنل خود برگزار می‌کند. این دوره‌ها می‌توانند به پرسنل کمک کنند تا همیشه با بهترین روش‌ها و متدها آشنا شوند و آن‌ها را در لابراتوار برای ساخت پروتزها اجرا کنند.

استفاده از تجهیزات با کیفیت

هر چه تجهیزات استفاده ‌شده در یک لابراتوار دندانسازی با کیفیت‌تر و به روزتر باشد؛ قاعدتاً خروجی و نتیجه کار نیز بالا خواهد رفت.

ارائه خدمات کامل

یک لابراتوار دندانسازی حرفه‌ای، باید خدمات کامل و جامعی را ارائه دهد. علاوه ‌بر ارائه دوره آموزش دندانسازی، این لابراتوار باید خدمات کاملی را در اختیار دندانسازان و یا علاقه‌مندان قرار دهد.هر چه خدمات یک لابراتوار دندانسازی خدمات کامل‌تری باشد، قاعدتاً نیاز بیمار را نیز در مدت ‌زمان سریع‌تر و با کیفیت بالاتری برطرف خواهد شد.

بهترین لابراتوار دندانسازی

یک لابراتوار تخصصی باید خدماتی مانند ساختن:

  • انواع متفاوت ایمپلنت‌های دندانی
  • لمینت‌های سرامیکی
  • دندان‌های مصنوعی با لثه نرم
  • انواع دندان‌‌های نشکن
  • انواع کرم کبالت
  • و انواع مختلف لمینت متحرک و ثابت

را ارائه کند.

علاوه‌ بر این موضوع، یک لابراتوار تخصصی باید خدمات پولیش دندان‌های قدیمی و همچنین ساخت بلیچینگ دندان‌ها را نیز به مشتریان ارائه دهد. طراحی ساخت انواع پلاک‌های ارتودنسی و همچنین انواع روکش‌های دندانی نیز جزو وظایف یک لابراتوار دندانسازی مجهز می‌باشند.

ارتباط همیشگی با پزشک و در صورت نیاز، ارتباط با بیمار

از دیگر ویژگی‌های بهترین لابراتوار دندانسازی، می‌توانیم به ارتباط مناسب و مستمر با پزشک اشاره کنیم.یک تکنسین دندانساز متعهد، باید همواره در دسترس پزشک باشد تا در صورت نیاز پزشک بتواند با او ارتباط بگیرد و نکات مهم را به او یادآوری کند. هر چه این ارتباط دوستانه‌تر و دقیق‌تر باشد، لابراتوار موفق‌تر خواهد بود. به این نکته توجه داشته باشید که شغل دندانسازی شغل حساس و پرکاربردی است، پس اگر نیاز دارید که با یک لابراتوار دندانسازی متخصص ارتباط بگیرید، حتما به سراغ تخصصی‌ترین و با کیفیت‌ترین خدمات ‌دهندگان بروید تا بتوانید بدون هیچ ‌گونه مشکلی از خدمات مورد نظر خودتان بهره ببرید.

بخوانید
اسید اچ چیست و چه کاربردی در دندانپزشکی دارد

لابراتوار دندانپزشکی چیست؟

لابراتوار دندانپزشکی یا لابراتوار ساخت پروتزهای دندانی، جایی است که انواع پروتزهای دندانی ویژهٔ هر بیمار به سفارش دندان‌پزشکان ساخته می‌شود. انواع پروتزهای دندانی شامل روکش، دندان مصنوعی و غیره است. تکنیسین‌های دندانسازی، با توجه به درخواستدندان‌پزشک مبنی بر چگونگی ساخت، اقدام به ساخت انواع پروتزها می‌کنند. این تولیدات، هم شامل قطعات دندان‌مانند و هم شامل قطعات درمانی مثل ارتودنسی می‌شود. در واقع، دندانسازها که در لابراتوارهای دندانسازی فعالیت دارند، یک عضو از تیم دندان‌پزشکی محسوب می‌شوند که با همکاری یکدیگر به بازسازی دندان‌های ازدست‌رفته یا اصلاح دندان‌های آسیب‌دیده می‌پردازند.

کار لابراتوار چیست

دندان‌پزشک، قالب را پس از ضدعفونی به لابراتوار ارسال و دندانساز، با توجه به طرح درمانِ مربوط، اقدام به ساختِ پروتز موردنظر می‌کند؛ در این میان، ممکن است چند بار کار توسط دندان‌پزشک مربوط بررسی و چک شود تا کاملاً مناسب با شرایط دهانی بیمار باشد؛ پس از آن، کار نهایی برای دندان‌پزشک ارسال و توسط دندان‌پزشک به بیمار تحویل داده خواهد شد.

وظایف لابراتوار پزشکی چیست؟

لابراتوار دندانپزشکی تلفیقی از علم و هنر است ، از آنجائی که نیاز هر بیمار در دندانپزشکی متفاوت است، درنتیجه وظایف یک لابراتوار دندانپزشکی، جامع و متنوع می‌باشد، اگرچه تکنسین‌های درمانی به‌ندرت به‌طور مستقیم با بیمار کار می‌کنند اما تحت نظر پزشک متخصص می‌توانند این کار را انجام دهند. آن‌ها اعضای باارزش تیم مراقبت از دندان می‌باشند. تکنسین‌های دندان‌سازی به‌طور مستقیم با دندان‌پزشکان از طریق پیروی از دستورالعمل‌های متنی و با استفاده از قالب‌های دندانپزشکی که از دندان‌ها و همچنین بافت نرم دهان تهیه‌شده‌اند کار می‌کنند.

در لابراتوار دندانپزشکی چه پروتزهایی ساخته می‌شود؟

در یک لابراتوار دندانپزشکی خدماتی چون:

لابراتوار دندانپزشکی

انواع متفاوت ایمپلنت‌های دندانی، لمینت‌های سرامیکی، دندان‌ مصنوعی با لثه نرم، انواع دندان‌‌های نشکن، انواع کرم کبالت و انواع مختلف لمینت متحرک و ثابت ارائه میشود. علاوه‌ بر این موضوع، یک لابراتوار تخصصی باید خدمات پولیش دندان‌های قدیمی و همچنین ساخت بلیچینگ دندان‌ها را نیز به مشتریان ارائه دهد. طراحی ساخت انواع پلاک‌های ارتودنسی و همچنین انواع روکش‌های دندانی نیز جزو وظایف یک لابراتوار دندانسازی مجهز می‌باشند.

بررسی نکات آموزش دندانسازی

قطعا شغل دندانسازی یک فرصت عالی برای علاقه‌مندان به این رشته است. گذراندن دوره آموزش دندانسازی در سطح پیشرفته و تخصصی ورود شما را به این حوزه کاری راحت‌تر می‌کند. چنانکه می‌توانید هر روز به عنوان یک متخصص پروتز دندان لبخند را بر لبان مردم بیاورید! هنگامی که دندان از نقص ساختاری رنج می برد، سلامت دهان و دندان به خطر می‌افتد زیرا این نقص قادر به بازسازی خود نیست. بنابراین، با ترمیم دندان آسیب دیده، نازیبا و یا ناکارآمد همراه با جایگزینی یک یا چند دندان طبیعی از دست رفته، علاوه بر کمک به بیمار جهت درمان مشکل خود کاری خیرخواهانه هم برای مردم انجام داده‌اید. گذراندن موفقیت‌آمیز این دوره شما را برای استخدام به عنوان یک متخصص پروتز دندانسازی و شروع کسب درآمدی فوق العاده آماده می‌کند.

بخوانید
معرفی تجهیزات دندانپزشکی به همراه عکس

شما پس از گذراندن دوره آموزش دندانسازی در تهران زیر نظر استاد سرکار خانم زینب رحیم زاده (مدیریت مجموعه لابراتوار دندانسازی های دنت) از پشتیبانی نامحدود برخوردار خواهید بود همچنین هرجا که به مشکل یا سوالی بربخورید می‌توانید با مشاورین و کارشناسان ما تماس بگیرید. رشته دندانسازی و ساخت پروتزهای دندانی تنوع زیادی دارد. برای مثال شما می‌توانید به طور مستقل به ارائه خدمات دندان مصنوعی یا لمینت متحرک بپردازید یا می‌توانید به ساخت پروتزهای ثابت و ایمپلنت در لابراتوار دندانسازی بپردازید و با دندانپزشکان همکاری کنید.

به دو روش می‌توانید دندانسازی را آموزش ببینید و یاد بگیرید:

روش اول: تحصیل آکادمیک

روش اولی که می‌تواند به شما کمک کند این رشته را یاد بگیرید، تحصیل آکادمیک است. به دلیل پرطرف‌دار بودن و نیاز به مهارت دندانسازی در جامعه پزشکی، این شغل در دانشگاه‌ها به صورت آکادمیک آموزش داده می‌شود.

برای این که بتوانید از خدمات آموزش دندانسازی در دانشگاه‌ها و به صورت آکادمیک بهره ببرید، باید اطلاعیه‌های سازمان سنجش را طی کنید. با این کار می‌توانید درست مانند سایر متقاضیان کنکور، روند انتخاب رشته را طی کنید و در دانشگاه مورد نظر خود پذیرش شوید.

روش دوم: تحصیل در آموزشگاه ‌های گوناگون

روش دیگری که می‌تواند به شما کمک کند تا راحت‌تر این رشته را یاد بگیرید، شرکت در دوره‌های آموزش دندانسازی می‌باشد. در حال حاضر، با توجه به تقاضای جامعه، آموزشگاه‌های بسیار زیادی در زمینه ارائه خدمات دوره‌های آموزش دندانسازی فعالیت می‌کنند. اگر شما به یادگیری این مهارت علاقه‌مند هستید، می‌توانید با مراجعه به معتبرترین آموزشگاه‌ها، به راحتی در رشته دندانسازی حرفه‌ای شوید. کافی‌است با جستجوی عبارت (دوره آموزش دندانسازی) در گوگل بهترین و تخصصی‌ترین مراکز را پیدا کنید. در انتخاب آموزشگاه به این نکته توجه داشته باشید که تحت نظر چه کسی قرار است مهارت را بیاموزید. دانش و تجربۀ آن شخصی که این مهارت را به شما آموزش می‌دهد؛ مهم‌ترین چیز است.

بخوانید
ارتودنسی دندان چیست؟ + بررسی عوارض ارتودنسی دندان در تمام سنین

یک دندانساز موفق برای اینکه بتواند پروتزهای باکیفیت را با نهایت ظرافت بسازد باید مهارت‌هایی داشته باشد که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم؛ این مهارت‌ها عبارتند از:

دقت بسیار بالا:

دندانسازی هنری بسیار ظریف است. به همین دلیل افرادی که قصد دارند در این رشته مشغول به کار شوند، حتما باید از دقت بالایی برخوردار باشند تا بتوانند پروتزهای باکیفیتی بسازند. هر چه پروتزهای دندانی ساخته شده ظریف‌تر و دقیق‌تر باشند رضایت دندانپزشکان و بیماران را در پی خواهند داشت.

مهارت‌های دست‌ورزی:

مهارت‌های دست‌ورزی نشان‌دهنده تجربه و تبحر یک دندانساز هستند. البته آموزش دیدن تحت نظر یک فرد متبحر و باتجربه که تمام نکات مهم را به شما انتقال دهد در کسب این مهارت‌ها بسیار موثر است. این موضوع از مهمترین دلایل تفاوت درآمد دندانسازان است. در واقع هر چه مهارت‌های دست‌ورزی یک دندانساز بالاتر باشد و بتواند پروتز دندانی نهایی را با ظرافت بیشتر و در مدت زمان کمتر بسازد، کلینیک‌ها و دندانپزشکان بیشتری خواهان همکاری با او هستند و حاضرند قیمت بالاتری را برای این پروتزهای باکیفیت بپردازند.

شما حتماً باید هنگام انتخاب آموزشگاه مورد نظر خود، در رابطه با سرفصل‌هایی که قرار است در دوره دندانسازی به شما آموزش داده شوند تحقیق کنید، تا بتوانید کامل‌ترین و جامع‌ترین دوره  را انتخاب کنید. موضوعاتی که باید در دوره  دندانسازی آموزش داده شود، عبارتند از:

  • آشنایی با انواع مختلف مواد قالب‌ گیری
  • نحوه قالب‌گیری
  • شناخت اشکالات موجود هنگام قالب ‌ریزی
  • شناخت ابزار های مورد نیاز برای ایمپلنت
  • آشنایی با انواع متفاوت سرامیک ‌ها
  • نحوه ساخت روکش ‌های چینی فلزی
  • نحوه‌ پرسلن گذاری
  • آشنایی با انواع مختلف روکش‌ های تمام سرامیک یا زیرکونیوم
  • آشنایی با انواع مختلف محصولات

سخن پایانی

شما در این مقاله با لابراتوار دندانپزشکی و دندانسازی آشنا شدید. همچنین از وظایف آن‌ها و ویژگی های بهترین لابراتوار دندانسازی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالا متداول

 مدارک لازم برای تاسیس لابراتوار پروتزهای دندانی چیست ؟

داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با دندانسازی و ارائه تقاضا نامه متقاضی از جمله شرایط اولیه تاسیس لابراتوار دندانسازی است

چه تجهیزاتی برای تاسیس لابراتوار پروتزهای دندانی نیاز است ؟

فضای مرکز باید دارای تهویه و نور مناسب بوده و از ابزارآلات مورد نیاز برخوردار باشد .

پیشنهاد ما به شما

بیماری های دهان

شناخت انواع بیماری های دهان و فک و صورت + عملکرد متخصص بیماریهای دهان و فک و صورت چیست؟

در کشور ما قریب به اتفاق اکثر جامعه به درجه و انواع متفاوتی از بیماری …

دیدگاهتان را بنویسید