پیوند استخوان پیش از ایمپلنت

پیوند استخوان پیش از ایمپلنت، مجوز لازم کاشت دندان

پیوند استخوان پیش از ایمپلنت

 شما فکر می کنید استخوان های فکتان چه ارتباطی با دندان هایتان دارد؟ آنچه استخوان دندان ما را حفظ میکند،حضور خود دندان هست. بنابراین با از دست دادن دندان، به مرور زمان استخوان ناحیه دندانی ما در جهات افقی(ضخامت استخوان فک) و عمودی (ارتفاع استخوان فک )شروع به کاهش میکند. در این مقاله تا پایان با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی درباره پیوند استخوان فک بدست آورید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: دندان درد در کودکان و درمان های خانگی آن


دلایل دیگر برای انجام پیوند استخوان فک

افرادی که قرار است به جای دندان‌های از دست رفته‌ی خود ایمپلنت دریافت کنند، داوطلب رایج پیوند استخوان دندان هستند. اما دلایل دیگری هم برای آن وجود دارد:

از دست دادن دندان یا بیماری لثه

حتی اگر ایمپلنت دریافت نمی‌کنید، پیوند استخوان دندان می‌تواند برای پشتیبانی از بخشی از فک که استخوان خود را به دلیل افتادن دندان یا بیماری لثه از دست داده لازم باشد.

از دست دادن استخوان می‌تواند روی دندان‌های اطراف و بافت لثه تأثیر بگذارد. تثبیت فک با پیوند استخوان می‌تواند به جلوگیری از کاهش بیشتر استخوان و عوارض طولانی مدت برای سلامتی کمک کند.

بخوانید
کی باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ + چند وقت یک بار به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ + بررسی علائم مهم برای مراجعه به دندانپزشک و چکاب دوره‌ای دندان‌ها

اگر بیماری لثه به طور موثر کنترل نشود، می‌تواند منجر به از دست دادن تعداد بیشتری دندان و حتی بیماری قلبی شود.

از دست دادن استخوان

از دیگر داوطلبان پیوند استخوان دندان می‌توان به کسانی اشاره کرد که ظاهر آنها تحت تأثیر ریزش استخوان قرار گرفته است. از دست دادن توده‌ی استخوان در فک باعث می‌شود صورت کوتاهتر از گذشته به نظر برسد.

اگر استخوان فک پایین توده‌ی استخوانی خود را از دست بدهد، به نظر می‌رسد که به سمت جلو بیرون زده است. بدون ساختار استخوان سالم در زیر آنها، لب‌ها و عضلات اطراف آنها ممکن است از نظر ظاهری تغییر کنند. پوست ناحیه‌ی فک می‌تواند چروکیده‌تر به نظر برسد.

از دست دادن استخوان فک در بزرگسالان بیشتر دیده می‌شود، همانطور که با افزایش سن احتمال ابتلا به پوکی استخوان و نازک شدن استخوان افزایش می‌یابد.

پیوند استخوان پیش از ایمپلنت

اما فرد در هر سنی که از ناحیه‌ی فک آسیب دیده یا مشکلات مربوط به بهداشت نادرست دندان یا سایر مشکلات بهداشتی مانند عفونت‌های اساسی را تجربه کرده باشد، ممکن است به پیوند استخوان دندان نیز نیاز داشته باشد.

بخوانید
جراحی لثه چیست؟ + معرفی انواع مختلف جراحی لثه + جراحی لثه برای چه کسانی تجویز می شود و روند درمانی آن چگونه است؟

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: درباره ی روکش دندان شیری کودکان بیشتر بدانید


انواع روش های انجام پیوند استخوان

از دو روش پیوند استخوان برای ایمپلنت می توان استفاده کرد. لیفت سینوس و ریج افزایی

لیفت سینوس

سینوس یک حفره در فک بالاست که به مجرای تنفسی بینی متصل است. جراحی لیفت سینوس برای رفع مشکل تحلیل رفتن استخوان عمودی دندان‌های آسیای فک بالایی صورت می گیرد. با انجام این جراحی در قسمت فک بالا استخوان اضافه می شود. این عمل تقویت سینوس نیز نامیده می شود. از دست دادن و یا پوسیدگی دندان های آسیا و یا وجود عفونت در استخوان فک، سبب تحلیل رفتن استخوان می شود. فقدان استخوان برای کاشت دندان مشکل ایجاد می کند و بنابراین پیوند استخوان به این ناحیه لازم است تا بتوان درمان ایمپلنت را انجام داد. (بیشتر بخوانید: آیا جراحی سینوس با ایمپلنت دندان سازگاری دارد؟)

افزایش ریج

در روش افزایش ریج، به ارتفاع اسخوان فک و یا به پهنای استخوان فک افزوده می شود. از بین رفتن استخوان فک سبب می شود که ارتفاع و عرض استخوان توان کافی برای نگهداری از “ایمپلنت دندان” را نداشته باشد. متخصص ایمپلنت دراینصورت از افزایش ریج برای افزایش تراکم استخوانی فرد استفاده می کند.

بخوانید
ارتباط بیماری‌های قلبی و سلامت دندان چیست؟

درباره ی لمینت دندان چه می دانید؟


منابع پودر استخوان

  • استخوان فرد بیمار: در معمول ترین روش استخوان مورد نیاز ازجاهای مختلف بدن خود بیمار گرفته می شود. قسمتی که استخوان مورد نیاز از آن گرفته می شود معمولا چانه یا قسمت عقب تر فک پایین است. در مواردی نیز از مفصل ران بیمار استخوان گرفته می شود.  بسته به اینکه استخوان از کدام قسمت بدن بیمار برداشته شود ممکن است نیاز به جراحی و بیهوشی و یا تنها بی حسی موضعی داشته باشد. به این روش پیوند استخوان “اتوگرافت” گفته می شود. مزیت پیوند استخوان به روش اتوگرافت، پیشگیری از انتقال بیماری است زیرا استخوان از بدن فرد بیمار تهیه می شود. این نوع پیوند بهترین نتیجه را حاصل می کند.
  • استخوان افراد دیگر: در صورتیکه که نتوان از استخوان بدن خود بیمار برای پیوند استخوان استفاده کرد، گزینه دیگری وجود دارد و آن  دریافت استخوان از بدن افراد دیگر می باشد. این روش پیوند اسخوان به “الوگرافت” معروف است.  در این روش استخوان گرفته شده باید پیش از انجام ایمپلنت مورد آزمایش قرار گیرد. تا اطمینان حاصل شود که خطر انتقال بیماری وجود ندارد. در روش الوگرافت ممکن است بدن بیمار به استخوان فرد اهدا کننده واکنش نشان دهد و آنرا پس بزند. در بازسازی استخوان،  روش آلوگرافت عملکرد ضعیف تری نسبت به روش اتوگرافت در بدن بیمار دارد.
پیوند استخوان پیش از ایمپلنت
  • استخوان بدن حیوانات: به دلیل اینکه ساختار مولکولی استخوان در بدن همه ی جانداران همانند هم می باشد، می توان از استخوان بدن حیوانات نیز برای پیوند استخوان استفاده کرد. در برخی موارد ممکن است ناچار به دریافت استخوان از بدن حیوانات خانگی مانند گاو شود و نتایج قابل قبولی نیز به دست آورد. این نوع پیوند استخوان “زنوگرافت” نامیده می شود.
بخوانید
دندانپزشکی ترمیم و زیبایی چیست؟ + معرفی خدمات دندان پزشکی ترمیم و زیبایی

برای مطالعه بیشتر: سیر تا پیاز کامپوزیت دندان


عوارض احتمالی عمل پیوند استخوان فک

بعد از انجام پیوند استخوان فک، احتمال بروز عوارضی وجود دارد. بسیاری از آنها با انجام مراقبتهای خاصی که پزشک به شما آموزش میدهد قابل کنترل است.

  • ناحیه‌ای که جراحی صورت گرفته است کبود و متورم میشود. همچنین ممکن است تا کمی پس از عمل جراحی شاهد خونریزی و درد باشید.
  • با اینکه شانس موفقیت در انجام این جراحی بسیار بالا میباشد اما در مواردی هم عدم موفقیت و پس زدن بدن مشاهده شده است.
پیوند استخوان پیش از ایمپلنت
  • حساسیت دندانها به گرما و سرما یکی از عوارضی است که میتواند بروز کند. این عارضه تا مدتها بعد از بهبودی ادامه داشته باشد.
  • ریشه دندانها بسیار حساس هستند و ممکن است که دچار پوسیدگی دندانی شوند.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: با ایمپلنت دندان آشنا شوید


سخن پایانی

در این محتوا درباره پیوند استخوان فک پیش از ایمپلنت سخن گفتیم. باید ذکر نمود که کل پروسه جراحی پیوند استخوان درمطب دندانپزشک و به مدت 30 تا 60 دقیقه بسته به وسعت ناحیه درمان، زمان میبرد. دو هفته از زمان پیوند تا کشیدن بخیه های پیوند استخوان یا سینوس لیفت زمان لازم داریم. معمولا 3تا6 ماه زمان جهت داشتن یک استخوان خوب زمان لازم است. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

بخوانید
قیمت پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان چقدر است؟

پیشنهاد ما به شما

مواد دهانشویه ی خوب

دهان شویه چیست و از چه موادی تشکیل شده است؟ + آموزش روش استفاده از دهانشویه + ویدیو

دهانشویه چیست سؤالی است که راه‌های سلامت هرچه بیشتر دندان را برای شما روشن می‌کند. …

دیدگاهتان را بنویسید