جرم گیری دندان، یک الزام نجات بخش

جرم‌گیری دندان

با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان مرتب و استفاده از روش های جرم گیری دندان در منزل، اما با این وجود همه ی جرم های دندانی از بین نمی روند. جرم دندان عوارض بدی بدنبال دارد. برای پیشگیری از این عوارض که در مقاله نیز به آن ها اشاره خواهیم کرد، باید هر چند وقت بک بار جرم گیری دندان انجام گیرد. شما تا کنون تجربه پروساژ دندان را داشته اید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد آن بدست آورید.

جرم گیری دندان چیست؟

با فعالیت باکتری های موجود در دهان، لایه هایی به نام پلاک دندان ایجاد می شوند. پلاک ها می توانند به مینای دندان آسیب رسانده و مشکلات و عوارض بی شماری را برای سلامت دهان و دندان ایجاد کنند. امکان برداشتن این پلاک ها در صورت تبدیل شدن به جرم، به راحتی ممکن نیست. لازم است تا دندانپزشک این کار را برای بیمار انجام شود. بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: همه چیز درباره بلیچینگ دندان

بخوانید
لیفت سینوس و ایمپلنت دندان

چند وقت یک بار جرم گیری انجام دهیم؟

بسیاری از افراد با یک بار جرم گیری و رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان ممکن است تا مدت‌ها نیازی به جرمگیری مجدد نداشته باشند. اما برخی دیگر که به صورت مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده نمی‌کنند، چندان توجهی به زیبایی و سلامت دندان‌هایشان ندارند و شب‌ها به یک مسواک زدن 15 ثانیه‌ای اکتفا می‌کنند زودتر دچار جرم دندانی خواهند شد. حتی ممکن است ادامه این روند عفونت دندان را در پی داشته باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لابراتوار دندانسازی چیست را بخوانید.

جرم گیری دندان

هر شش ماه یکبار می‌توان دندان‌ها را جرمگیری کرد. اما همه افراد باید حداقل سالی یک بار این کار را انجام دهند.

علت حساس شدن دندان ها بعد از جرم گیری

 بعد از عمل جرم گیری دندان، ممکن است دندان ها دچار حساسیت شوند. بدین ترتیب که نسبت به گرما یا سرما واکنش نشان دهند. اما نگران نباشید این یک امر طبیعی است و بعد از گذشت چند روز از بین خواهد رفت. دلیل حساس شدن دندان ها بعد از جرمگیری از بین رفتن و حذف جرم های روی لثه است. با حذف آن قسمتی از ریشه دندان به قسمت بیرونی اکسپوز میشود. حساس شدن دندان بعد از جرمگیری دندان امری طبیعی است.

بخوانید
عفونت دندان و راه های درمان و پیشگیری از آن

عوارض جرم دندان

وجود جرم روی دندان ها و باقی ماندن آن در مدت زمان طولانی تر روی دندان ها، خطرات و عوارض زیادی را به همراه دارد که در ادامه این عوارض را برای شما بیان می کنیم:

بوی بد دهان

باکتری های موجود در جرم دندان، می تواند گاز سولفید هیدروژن تولید کنند که این گاز سبب بوی بسیار بدی در دهان می گردد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پین داخل کانال دندان را بخوانید.

پوسیدگی دندان ها

اسیدی که توسط باکتری های موجود در جرم دندان تولید می شود، به راحتی می تواند منجر به پوسیده شدن دندان ها گردد. پوسیدگی دندان شاید در ابتدا سطحی باشد. اما به مرور زمان می تواند پیشرفت کند و به قسمت های عمقی تر دندان نفوذ نماید. در نتیجه دندان نیاز به پر کردن و یا عصب کشی پیدا می کند. در صورت عدم درمان، امکان از دست رفتن کامل دندان نیز وجود دارد.

پوسیدگی ریشه دندان

جرم های دندانی در بخش های زیر لثه و روی ریشه دندان تجمع پیدا می کنند. که در واقع درمان این نوع پوسیدگی به عصب کشی و درمان های پیچیده تری نیاز دارد.

بخوانید
بررسی جامع وضعیت مسکن در سال 1402

خونریزی لثه

وجود جرم سبب التهاب و تحریک لثه شده که ممکن است حتی در مواقع مسواک زدن نیز، لثه ها دچار خونریزی شوند.

تحلیل لثه

جالب است بدانید که لثه از باکتری های موجود در جرم دندان، از آن فرار می کند.

جرم دندان و تحلیل لثه.jpg

در واقع خود را از آن دور می کنند که در این شرایط فرد دچار تحلیل لثه می گردد. برای درمان نیاز به پیوند لثه خواهد داشت.

تحلیل استخوان

اگر جرم دندان سبب بروز بیماری های لثه و عفونت های لثه گردد، استخوان نیز دچار تحلیل شده که برای درمان آن باید پیوند استخوان صورت گیرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص دهانشویه بنزیدامین را بخوانید.

بروز بیماری های قلبی و عروقی

زمانی که فرد غذا را می جود، باکتری های موجود در جرم دندان به داخل لثه نفوذ پیدا کرده و وارد رگ های خونی می شوند که از طریق همین رگ ها می توانند به تمام بدن منتقل شوند. به دنبال آن احتمال بروز بیماری هایی از جمله آنژین صدری، حمله قلبی، سکته مغزی و آرترواسکلروزیس افزایش می یابند.

بخوانید
همه چیز درباره دندانپزشکی کودکان + معرفی بهترین دندانپزشکان اطفال سنندج

طریقه انجام جرم گیری

به طور کلی دو نوع جرم گیری وجود دارد اول جرم گیری دستی که در این شیوه دندانپزشک با یک ابزار و به صورت دستی اقدام به جرم زدایی می کند. این شیوه برای همه افراد مناسب نیست و تنها افرادی که جرم کمی بر روی دندانشان دارند می توانند نیاز خود را از طریق این روش برآورده کنند. به این سبک جرم گیری سطحی نیز گفته می شود. نوع دوم جرم گیری توسط دستگاه می باشد.

جرم گیری

در این نوع که از ابزارهای التراسونیک استفاده می شد. پزشک با یک اسپری آب و دستگاه تمامی جرم ها را به صورت تک به تک خواهد گرفت. در این روش دستگاه با ایجاد ضربات کوچک و مداوم جرم ها را می زداید و پس از استفاده مداوم از آب به وسیله اسپری آب سرد جرم های دهان را پاک و دستگاه را خنک می کند.

خمیر دندان‌ ضد جرم را بخریم یا نخریم؟

استفاده از خمیردندان‌های ضدجرم موجود در بازار تا حدی می‌تواند جرم دندان‌ها را از بین ببرد، اما باید بدانید این محصولات دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده هستند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی‌شود چون به مرور زمان هم به مینای دندان آسیب می‌رسانند و هم باعث بروز حساسیت‌های دندانی می‌شوند.

بخوانید
معرفی 10 مورد از بهترین متخصصین ایمپلنت در تهران به انتخاب مجله آموزشی تجهیزات دندانپزشکی

سخن پایانی

در این نوشتار در باره جرم گیری دندان سخن گفتیم. افراد زیادی تصور می کنند که جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند. اما این تصور کاملا اشتباه است، زیرا دستگاه های جرم گیری دندان، تنها قادر به برداشتن جرم های دندانی هستند و هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی کنند. وجود جرم روی دندان ها می تواند خطرات زیادی داشته باشد که اگر این افراد این مشکلات و عوارض آگاهی داشته باشند، هیچگاه جرم گیری را عاملی برای آسیب به مینای دندان نمی دانند. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد ما به شما

رادیولوژی فک و صورت

رادیولوژی فک و صورت چیست و چه کاربردی دارد؟ + معرفی متخصصان رادیولوژی دهان و فک و صورت در سنندج

امروزه بسیاری از دندانپزشکان، برای مشاهده، معاینه بالینی و تشخیص و بررسی دقیق تر بسیاری …

دیدگاهتان را بنویسید