بررسی 2 مقاله از مجله پزشکی سلامت

فروکتوز در آبمیوه ها، عسل و میوه ها یافت می شود که شیرین ترین قند است. فروکتوز از لحاظ فرمول مولکولی شباهت بسیاری به گلوکز دارد ولی از لحاظ ساختاری متفاوت است. این دو نوع قند برای سوخت و ساز بدن ضروری هستند، ولی روند سوخت و ساز این دو نوع قند نیز در کبد متفاوت خواهد بود. سیستم بدن به این صورت است که گلوکز اضافی را از بدن دفع می کند اما فروکتوز اضافی در بدن به صورت چربی ذخیره می شود و باعث چاقی می شود. به همین علت اغلب افراد در رژیم غذایی خود دچار شکست می شوند.

میوه های دارای فروکتوز بالا

  • سیب
  • انگور
  • گلابی
  • خرما

میوه های دارای فروکتوز پایین

  • زردآلو
  • شلیل
  • نارنگی

میوه های چاق کننده تابستانی

مصرف بیش از اندازه میوه مخصوصا برخی از میوه های تابستانی نیز می تواند مانند سایر مواد غذایی باعث افزایش وزن شود. به عنوان مثال میوه هایی نظیر انگور و گلابی جزو میوه های چاق کننده هستند. جالب است بدانید ۱۰۰ گرم انگور ۸۰ کیلوکالری و ۱۰۰ گرم گلابی نیز ۶۰ کیلو کالری دارد.لازم به ذکر است اگرچه میزان کالری این میوه ها بسیار بالاست اما همچنان این میوه ها منبع غنی از مواد مغذی و فیبر هستند. پس باید میزان دریافت کالری روزانه خود را با این میوه ها تطبیق دهید.میوه های آبدار، شیرین و خنک نظیر هندوانه، خربزه و طالبی در دسته میوه های کم کالری هستند. پس می توانید بدون دلهره افزایش وزن، تابستان خود را با مصرف این نوع میوه ها سپری کنید.

بخوانید
" لبخند لثه‌ ای " از نشانه ها تا درمان

میوه های حاوی کربوهیدرات بالا

برخی از انواع میوه ها دارای مقدار زیادی کالری هستند که سبب چاقی و افزایش وزن می شوند؛ از طرفی این میوه ها دارای قند زیادی هستند. از جمله میوه های حاوی کربوهیدرات بالا، موز، آناناس و انگور است که می توان به آنها اشاره کرد.

میوه های خشک

امروزه میوه های خشک دارای طرفداران زیادی هستند و در هر فصلی قابل دسترسی می باشند. این میوه ها دارای آب کافی نبوده و به علت وجود مقدار زیاد قند و کالری، سبب چاقی و افزایش وزن می شوند.

میوه های خشک

از جمله شاخص ترین میوه های خشک چاق کننده، انجیر است.

میوه های قرمز رنگ

رنگ قرمز از لحاظ روانشناسی بسیار اشتها آور می باشد و موجب چاقی و افزایش وزن می شود؛ از این رو میوه های توت فرنگی و شاه توت از جمله میوه های قرمز و چاق کننده هستند.

ویتامین C دارها

میوه های دارای ویتامین C جزو بهترین میوه ها برای رژیم های لاغری هستند. اغلب افرادی که ویتامین C بیشتری مصرف می کنند؛ کمر و پهلوهای باریک تری دارند. برخی از انواع میوه های دارای ویتامین C عبارتند از: پرتقال، لیمو شیرین، آناناس و کیوی. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله آشنایی با فروکتوز در میوه ها و چاقی مراجعه کنید.

بخوانید
راهنمای عملی سفید کردن دندان در خانه با کیت های بلیچینگ خانگی

علت بروز آندومتریوز چیست؟

آندومتریوز یکی از بیماری‌های نسبتاً شایع در زنان است که بافت اندومتریوم خارج از رحم رشد می کند و علل متفاوتی دارد. علت اصلی این اختلال ناشناخته و مبهم است اما برگشت خون قاعدگی، عمل‌ جراحی برداشتن رحم و ریختن سلول‌های آندومتر به حفره لگن در اثر برش جراحی، انتقال سلول‌های آندومتر توسط رگ‌های خونی و یا اختلال در سیستم ایمنی ازعلل ابتلا به آندومتریوز می باشد. اگرچه هنوز علت دقیق ابتلا به این بیماری مشخص نیست اما دلایل احتمالی آن شامل موارد زیر هستند:

  • قاعدگی بازگشتی: در این مورد، خون قاعدگی حاوی سلول‌های آندومتر به جای خارج شدن از بدن، از طریق لوله‌های فالوپ به داخل حفره لگن جریان می‌یابد. این سلول‌های آندومتر به دیواره های لگن و سطوح اندام‌های لگن می‌چسبند، در آنجا رشد می‌کنند و در طول هر چرخه قاعدگی ضخیم می‌شوند و خونریزی می‌کنند.
  • تغییر شکل سلول‌های صفاقی: طبق «نظریه القایی»، متخصصان پیشنهاد می‌کنند که هورمون‌ها یا عوامل سیستم ایمنی بدن می‌توانند باعث تبدیل سلول‌های صفاقی (سلول‌هایی که در قسمت داخلی شکم شما قرار دارند) به سلول‌های شبه آندومتر شوند.
  • دگرگونی سلول‌های جنینی: هورمون‌هایی مانند استروژن ممکن است سلول‌های جنینی (سلول‌هایی که در مراحل اولیه رشد هستند) را در دوران بلوغ به سلول‌های شبیه به آندومتر تبدیل کنند.
  • اسکار جراحی: بعد از عمل‌های جراحی مانند هیسترکتومی یا سزارین، سلول‌های آندومتر ممکن است به محل برش جراحی متصل شوند. در نتیجه به فضای خارجی رحم دسترسی پیدا می‌کنند.
  • انتقال سلول‌های آندومتر: رگ‌های خونی یا سیستم مایع بافتی (لنفاوی) ممکن است سلول‌های آندومتر را به سایر قسمت‌های دیگر بدن منتقل کنند.
  • اختلال سیستم ایمنی بدن: بروز مشکل در سیستم ایمنی بدن ممکن است باعث شود که بدن نتواند بافت شبه آندومتر که در خارج از رحم رشد می‌کند را تشخیص دهد و از بین ببرد.
بخوانید
عصب کشی دندان چگونه انجام می‌شود؟

آندومتریوز درمانی ندارد اما علائم آن قابل کنترل است.گزینه های پزشکی و جراحی برای کمک به کاهش علائم و مدیریت هرگونه عوارض احتمالی در دسترس هستند. پزشک زنان احتمالا ابتدا درمان های محافظه کارانه را امتحان می کند. در صورت عدم بهبودی، ممکن است جراحی توصیه شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آیا اندومتریوز سرطان است؟ را بخوانید.

پیشنهاد ما به شما

قلم کامپوزیت دندانپزشکی

قلم کامپوزیت دندانپزشکی

قلم کامپوزیت ، نقش اساسی در دندانپزشکی زیبایی دارد که در سال‌های اخیر به شدت …

دیدگاهتان را بنویسید